galériával

2021.08.25. 19:55

A megújult félegyházi zeneiskolában tartották a megyei tanévnyitót

A megújult Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskolában tartották a Kecskeméti Tankerületi Központ tanévnyitó ünnepségét szerdán. Az eseményen adták át az Év pedagógusa díjakat is. Az eseményt megtisztelte jelenlétével zeneiskola névadója: Balázs Árpád zeneszerző, a város díszpolgára is.

Vajda Piroska

Fotó: Vajda Piroska

A Kecskeméti Tankerületi Központ tanévnyitó ünnepségén Zsámboki Anna igazgató köszöntötte a megjelenteket.

Mint mondta,

a pedagógusi hivatás az egyik legszebb küldetés.

Azok, akik a nehézségek ellenére minden nap fáradhatatlanul állnak ki a gyermekek elé, hogy tüzet és világot gyújtsanak a értelmükben, jól tudják, hogy a legtöbb amit gyermekeinek adhatunk gyökerek és szárnyak. A pedagógusok utat és példát mutatnak gyermekeink számára – fogalmazott a tankerület igazgatója, majd köszönetet mondott a pedagógusoknak az előző, talán eddigi legnehezebb tanévben nyújtott munkájukért.

Fotó: Bús Csaba

Ezt követően adta át az Év pedagógusa díjat kimagasló nevelő, oktató munkája elismeréseként a megyebeli pedagógusoknak: Angeliné Wiedner Máriának, a Kecsemét Vásárhelyi Pál Általános Iskola informatika tanárának, Borda Mónikának a Kiskunfélegyházi Darva Általános Iskola biológia, természetismeret és technika tanárának, Erdélyiné Mádi Juditnak a Kecskeméti Tóth László Általános Iskola tanítójának, Gevicser Gyulánénak a Kecskeméti Lánchíd Utcai Általános Iskola földrajz-rajz szakos tanárának, Gyöngyösi Imrének a félegyházi Móra Ferenc Gimnázium angol-orosz nyelvszakos tanárának, Kádár Ildikónak a Hetényegyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola történelem-informatika szakos tanárának, Karácsony Lajosnak a Kecskeméti M. Bodon Pál Alapfokú Művészeti Iskola rézfúvós tanszak-vezetőjének, Kelemenné B. Kis Juliannának a Ménteleki Általános Iskola tanítójának, Pappné Horváth Irénnek a Kecskeméti Hunyadi János Általános Iskola fizika-technika szakos tanárának, Polló Irénnek a Kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola tanítójának, Raffayné Fazekas Arankának a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola tanítójának és Valkai Bartók Ildikónak a Kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tanítójának.

A díjak átadása után a nyugdíjba vonuló Kiri Sándornét, a Bugaci Rigó József Általános Iskola igazgatóját és Tóthné Nagy Ilonát a Lakiteleki Ötvös Általános Iskola Búzás János Tagintézményének vezetőjét köszöntötték.

A tanévnyitón Hajnal Gabriella a Klebelsberg Központ vezetője, miniszteri biztos a zeneiskola felújításával kapcsolatban elmondta, hogy

az elmúlt néhány évben több mint hétszáz intézmény újult meg országszerte közel 200 milliárd forint értékben.

Kiemelte a Kecskeméti Tankerületet, ahol 4,3 milliárd forintot fordítottak különböző fejlesztésekre, többek között a félegyházi zeneiskolára, amely 400 millió forintból újult meg. Ez azért is nagyon fontos beruházás, mert a művészeti nevelés a gyerekek szempontjából az egyik legfontosabb – fogalmazott a miniszteri biztos, aki köszönetet mondott a pedagógusoknak az elmúlt tanév rendkívüli munkarendjében nyújtott munkájukért. Ezt követően Csányi József polgármester köszöntötte díjazott pedagógusokat, majd pedig a házigazda zeneiskola igazgatója, Kis Fekete Vilmos ismertette a beruházás részleteit. Mint mondta, nagy örömmel vették birtokba a megújult iskolát, ahol végre tökéletes otthonra leltek. Elhangzott, hogy a Kecskeméti Tankerületi Központ sikeres pályázata révén tavaly ősszel indult el az egykori pártszékház, majd a későbbi zeneiskola felújítása. A közel 400 millió forintos beruházás révén mára egy modern, de mégis a régi időket idéző épület született a város szívében, ahol a 21. század elvárásainak megfelelő színvonalú oktatást biztosíthatnak a művészeti iskola több mint 300 tanulója számára.

A megyei tanévnyitón adták át az igazgatói megbízásokat is

A tanévnyitón vették át megbízásaikat az új intézményvezetők: a jövőben Ádámné Vereb Annamária vezeti a Kunszállási Tóth Pál Általános Iskolát, a Pálmonostori Gárdonyi Géza Általános Iskola vezetésével Cseszkóné Csernák Anitát bízták meg, a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskolát Dinnyés Kis Zsuzsanna vezeti a jövőben, a Kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium vezetésével dr. Lukács Lajost bízták meg, az Orgoványi Dr. Tóth Zoltán Általános Iskola igazgatói teendőit Gyarmatiné Márton Anna látja el, a Lajosmizsei Fekete István Sportiskola vezetésével Plichta Ildikót bízta meg a tankerület vezetője. Két éves megbízást kapott a Bugaci Rigó József Általános Iskola vezetésére Kovácsné Kis Éva. Önálló intézményként működik tovább a Kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola, melynek vezetésére egyéves megbízást kapott Mészáros Katalin. A Kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola vezetésére Fáriné Boros Erika kapott megbízást. A Kiskunfélegyházi Platán Általános Iskola vezetője egy évig Wolnerné Vidéki Szilvia lesz. Öt évre bízta meg a testület a Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola Tóth László Általános Iskola vezetésére Tóth Bettit. A Kecskeméti EGYMI Juhar Utcai Tagintézményének igazgatójává Tóth Mariannát nevezték ki. Három évre a Lajosmizsei Fekete István Sportiskola, Általános Iskola Felsőlajosi Tagintézménye vezetésére Ferencziné Bíró Katalint bízták meg. A Lakiteleki Ötvös Általános Iskola Búzás János Tagintézménye vezetésére Boros Kornél Sándort bízták meg. A Bács-Kiskun megyei Pedagógiai Szakszolgálat Kiskunhalasi Tagintézménye vezetésére Czakó Erzsébetet bízták meg. A Tiszakécskei Móricz Zsigmond Általános Iskola és Gimnázium vezetésre Földvári Istvánt bízták meg. Idén szeptembertől a Ladánybenei Bene Vitéz Általános Iskola fenntartását is Kecskeméti Tankerületi Központ látja el, az intézmény igazgatóját, Mátyás Ferencet is köszöntötték a tanévnyitón.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában