A majsai Menedékváros lakói és dolgozói is felvették a harmadik oltást

Az egykori szovjet laktanya felújított lakótömbjében működő Menedékváros intézményeinek lakói és az ott dolgozók is felvették szerdán a harmadik védőoltást.

Tapodi Kálmán

Fotó: Rosta Tibor

Fotó: Rosta Tibor

– Összesen negyvennyolcan kapták meg most az újabb Pfizer-oltást, amit a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház oltócsoportja adott be az oltásra jelentkezőknek – mondta el Tóthné Frank Anikó, a Menedékváros intézményeinek vezetője.

– A Családok Átmeneti Otthona és Hajléktalanok Átmeneti Otthona lakóközössége és a munkatársaink is nagyon várták már, hogy felvehessék a harmadik oltást. Mi már az elsők között, január végén és február közepén vehettük fel az első, szintén Pfizer-típusú védőoltásokat. Mindannyian úgy gondoltuk, hogy tennünk kell azért, hogy a közösségünkben élő akut krónikus betegségekben szenvedőket így is megvédjük a pandémiával szemben és egyöntetűen felvettük a védőoltást. Most is ugyanezt tesszük, de kevesebben, mint az év elején, mert az újonnan érkező lakók már védőoltásokkal, védettségi igazolványokkal érkeztek és ők majd csak később vehetik fel a harmadik oltást – közölte Tóthné Frank Anikó. Az intézmények vezetője hozzátette:

az eddigi járványhullámok elkerülték a Menedékvárosban élőket és a dolgozókat.

– A bentlakásos intézményekre vonatkozó szabályok betartása mellett, nyugalomban, békességben éltük meg az elmúlt időszakot, mert szerencsére nem volt koronavírus miatti megbetegedés intézményeinkben – tájékoztatott Tóthné Frank Anikó.

Mint ismert, Európában elsőként Magyarország tette lehetővé a koronavírus elleni harmadik védőoltás felvételét, amelyre az eeszt.gov.hu honlapon lehet időpontot foglalni. A szerdai adatok szerint már 147 ezren a harmadik oltást is felvették.

Kósa Éva orvos beolt egy nőt a majsai Menedékvárosban
Fotó: MTI

koronavírus (Bács-Kiskun megye)

A dosszié további cikkei
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában