kecskemét / galériával

2021.08.24. 19:06

A kistérség tizennégy települése mutatkozik be a Hírös Hét Fesztiválon

Kedden délután Fülöpjakab, Kunbaracs és Kunszállás települések bemutatkozásával nyílt meg a XXIV. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás Kecskemét Főterén. A Hírös Hét Fesztivál keretében megrendezett kulturális és gasztronómiai seregszemlén vasárnapig a térség 14 települése mutatkozik be.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: BUS CSABA

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület szervezésében a kiállítás célja, hogy megismertesse és megszerettesse a helyben termelt kiváló minőségű élelmiszereket és kézműves termékeket a környezet tudatos vásárlókkal, akiknek fontos, hogy nyomon követhető, egészséges élelmiszer kerüljön az asztalukra.

Idén a térség 14 települése – Ballószög, Bugacpusztaháza, Felsőlajos, Fülöpjakab, Fülöpháza, Helvécia, Kerekegyháza, Kunbaracs, Kunszállás, Lajosmizse, Lakitelek, Nyárlőrinc, Tiszakécske és Tiszaalpár – mutatkozik be, több mint 100 kiállítóval, gazdag termékkóstolókkal. A bemutatkozásokat, a polgármesteri köszöntőket délutánonként, 16 és 17 óra között tartják, programoktól függően.

Fotó: Bús Csaba

A térségi települések látványos gálaműsora szerdán 16.45-től indul a 0 kilométer kőtől, a műsorban fellép többek között a Ballószögi Kincsecskék, a Lajosmizsei Városi Kamarakórus, a Szentkirályi Tánccsoport, valamint a Mayfly Zenekar Tiszakécskéről.

Természetesen a térségi kiállítók bemutatkozását az idén is szakmai zsűri értékeli. Az eredményhirdetést és díjátadást pénteken 17 órakor tartják meg.

A főtéri faházaknál vasárnapig minden nap kiállításokkal, kulturális, hagyományőrző, kézműves programokkal, sok-sok helyi finomsággal, termékkóstolókkal várják a látogatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában