kecskemét

2021.08.24. 15:57

A János vitézt is műsorra tűzi a Ciróka az új évadban

Hétfőn tartotta évadnyitó társulati ülését a kecskeméti Ciróka Bábszínház. Az első előadás szeptember 19-én lesz.

Hraskó István

Fotó: Ciróka Bábszínház

Új tervekkel és új munkatársakkal készül a következő évadra a kecskeméti bábszínház. Hat új előadást szeretnének bemutatni, idén is tervezik az adventi időszakban nagy népszerűségnek örvendő Mikuláskuckót. A bérletben három-három előadást kínálnak az ovisoknak (Röf, avagy kurtafarkú kurta mesék, Piros-sárga-kék és Talált tárgyak osztálya), és a kisiskolásoknak (Ilka titka, A mindentlátó királylány, János vitéz), emellett folytatódik a felnőtteknek szóló vendégelőadás sorozat, és a középiskolák látogatása is a repertoáron lévő osztálytermi produkciókkal, köztük a májusban bemutatott Állatfarm című előadással. Ehhez kapcsolódik a hétfőn-kedden zajló két napos színházi nevelési workshop is, Gyevi-Bíró Eszter rendező, koreográfus vezetésével, amelynek célja, hogy a színészek különféle aktív játékformákban ismerjék meg a gyerekekkel, diákokkal való – minél magasabb színvonalú – kommunikálás módszereit.

Új tagokkal is bővül Ciróka csapata. Darvas Emőke a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemem végzett friss diplomás bábszínészként szerződött a társulathoz. A közönség már az évad első új előadásában találkozhat vele, az Ilka titka című darab főszereplőjeként. A közönségszervezői feladatokat is új munkatárs látja el Kocsisné Balogh Krisztina személyében, aki Seres Erzsébettől veszi át a stafétát.

Az évad első előadása szeptember 19-én lesz, 9.30 és 11.00 óra kezdettel a legkisebbeket, a 4 éven aluliakat várják a Kukucs! című előadásra.

Borítóképünkön a Ciróka tagjai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában