Felhívás

2021.08.05. 14:37

Egy kóborló rókát keresnek Kunfehértón

Az állatot információink szerint a Petőfi utcán látta a bejelentő. A róka feltehetően veszett, ezért kérik, hogy senki ne próbálja befogni vagy megsimogatni.

Pozsgai Ákos

Fotó: Illusztráció

A felhívást, mely szerint egy róka kóborol Kunfehértón, a jegyző tette közzé a település honlapján. Évek óta nem fordult elő veszett róka a faluban, táplálékot, vagy vizet kereső ravaszdi azonban időnként fel-fel bukkan a lakott területen is. Legutóbb tavaly nyáron volt erre példa, amikor egy tyúkólban garázdálkodott, akkor élve fogó csapdával sikerült befogni, a későbbi vizsgálat során arról az állatról kiderült, hogy nem volt veszett – tudtuk meg Szőke Imrétől, a KEFAG Zrt. munkatársától, aki érdeklődésünkre elmondta, hogy a mostani rókát, a kunfehértói önkormányzathoz érkezett bejelentés szerint csütörtök kora reggel látta valaki kóborolni a Petőfi utcán.

Mivel nem tudni, hogy veszett-e az állat, ezért elővigyázatosságból arra kérik a helybélieket, hogy aki látja a faluban a rókát, ne próbálja megfogni és ne érintse meg, hanem hívja a 06/30-234-72-92-es telefonszámot és megpróbálják befogni.

Borítóképünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában