Kecskemét

2021.07.08. 17:30

Zombor Gábor Kada Elek-díjas, Feldmájer Péter tiszteletbeli polgár lett

Csütörtöki ülésén a kecskeméti képviselő-testület – zárt ajtók mögött – több díj és kitüntető cím adományozásáról döntött.

Hraskó István

Zombor Gábor

Fotó: Horváth Péter

A Kecskemét Város Tiszteletbeli Polgára kitüntető címet dr. Feldmájer Péter ügyvédnek, a Mazsihisz Közép-Magyarországi Területi Csoport elnökének ítélték oda.

Kecskemét Szociális Ügyéért Díjat vehet majd át Eszik Zoltán, az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága (ESZII) Támogató Szolgálatának vezetője, Gubacsi Krisztina, a Margaréta Otthon ápolója, Tóth Győzőné, a Kecskeméti Foglalkoztatási Nonprofit Kft. ügyvezetője, dr. Tóth Mária, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság megyei kirendeltségének igazgatója és Veszelovszki Edit Éva, az Idősgondozó Szolgálat nyugdíjasházi gondozója.

Bozsó János-díjat adományozott a közgyűlés Lakatos Pál Sándor Munkácsy Mihály-díjas festőművész részére.

Katona József-díjat érdemelt ki Ramháb Mária, a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár nyugalmazott igazgatója. A Kodály Zoltán-díjat Agócs Márta gordonkaművésznek, a Kodály Iskola művésztanárának ítélték oda.

A Kada Elek-díjat dr. Zombor Gábor országgyűlési képviselőnek, a város korábbi polgármesterének szavazta meg a közgyűlés.

Kecskemét Város Környezetvédelméért Díjat vehet majd át Tóth Endre, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság ökoturisztikai szakreferense, Mészöly Gyula-díjat pedig prof. dr. Lévai Péter, a Neumann János Egyetem nyugalmazott főiskolai tanára. Az Év Kecskeméti Mestere Díjat Kovács József tímármester kapja. Kecskemét Gazdasági Fejlődéséért Díjat adományozott a testület posztumusz Pintye László közgazdász, a Bács-Kiskun Megyei Iparszövetség nyugalmazott elnöke részére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában