közbiztonság

2021.07.07. 06:55

Újabb kamerákat szerelhetnek fel Kecskeméten

Csütörtöki ülésén újabb térfigyelő kamerák felszereléséről dönthet a kecskeméti képviselő-testület.

Hraskó István

Forrás: Shutterstock.com

Fotó: Illusztráció

A helyszínekre a lakosságtól, a képviselőktől és a rendőrségtől egyaránt érkeztek javaslatok, de végül a rendőrség dönt közgyűlés véleményének kikérésével.

A rendőrség vetette fel az Akadémia körút és az Irinyi utca kereszteződését a témában, itt nemcsak a gépjármű-, hanem a gyalogosforgalom is jelentős.

Ide térfelügyeleti kamerarendszer mellett rendszámfelismerő kamerák felszerelését is indítványozza a hatóság. Ugyanez a javaslat a Március 15. utca és az Irinyi utca találkozásánál, hiszen itt a csomópont átépítése után is akadtak gondok a közlekedésben.

A Czollner tér Műemlék Patika előtti részén több bűncselekmény történt, lakossági kérés a térfigyelő kamera. A Fotográfiai Múzeum és a Zrínyi iskola környezetébe, a Csányi János körút, az Erkel és a Bajcsy-­Zsilinszky utcák találkozásához is kerülhet még kamera.

Főleg a gyorsulási versenyek miatt célszerűnek tartanának térfigyelő és rendszámfelismerő eszközöket a kiskörútra, ahol becsatlakozik a piac felől idevezető út.

Végül – ha a közgyűlés megszavazza – lesz kamera a Lunkányi János és a Világ utcák kereszteződésénél, ezt a szelektív gyűjtők melletti gyakori illegális hulladéklerakás és a közeli zebra védelme is indokolná.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában