beruházás

2021.07.14. 19:37

Több száz millió forintból fejleszthetik a kiskőrösi fürdőt

Nagy eséllyel Kiskőrös is felzárkózhat a jó nevű hazai fürdővárosok csoportjába. A kormány a gazdaság újraindítását célzó támogatások keretében 510 millió forintot biztosít a város számára, olvasható a július 7-ei Magyar Közlönyben. Ezt a jelentős összeget a település a fürdőfejlesztés előkészítésére és a munkálatokra fordíthatja.

Barta Zsolt

A kiskőrösi fürdő vize különféle betegségek gyógyítására is kiváló

Forrás: MW

Mint arról korábban beszámoltunk, visszavette a Kiskunvíz Kft.-től a fürdő üzemeltetési jogát a település. Domonyi László polgármester hírportálunknak elmondta akkor, hogy jelentős fejlődési lehetőséget látnak a város vezetői a fürdő fejlesztésében, amelynek a vize gyógyvíz minőségű. Egy új meleg vizes kutat is fúrtak, kiváltva egy korábbi régit a létesítményben.

Minden évben – ha nincs járvány – több mint 100 ezren váltanak jegyet a fürdőbe, amely hétszer több, mint amennyien Kiskőrösön élnek. Egy adatsor szerint a fürdő melletti kemping is nagyon népszerű, 2018-ban 1434 magyar vendég 4374 éjszakát töltött itt, míg 531 külföldi – holland és német – 6822 éjszakát. Nyáron szinte ki lehet tenni a megtelt táblát a kempingben.

Tavaly egy vállalkozói rendezvényen azt mondta Font Sándor országgyűlési képviselő, hogy jó esélyeket lát a helyi fürdő fejlesztésére. A helyi igényekről ugyanis tájékoztatta Orbán Viktor miniszterelnököt, aki annyit kért, hogy a kőrösiek ne csak beszéljenek a terveikről, hanem rakjanak le valamit az asztalra. Olyan elképzelést, amelyet támogatni lehet. Ennek az első szakasza történt meg. Maga a felújítás és a bővítés milliárdos nagyságrendű lesz a jövőben.

Kiskőröst imádják a norvégok, tavasszal és ősszel több tucat idős ember lakik az egyik helyi szállodában, akik gyakran veszik igénybe a fürdő szolgáltatásait. Információink szerint a skandináv ország társadalombiztosítási rendszere is hozzájárul a költségek egy részének a fedezéséhez.

A kiskőrösi fürdő vize különféle betegségek gyógyítására is kiváló
Fotó: MW

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában