KALOCSA

2021.07.26. 19:31

Száz fiatal vett részt a Vöröskereszt negyvenedik táborában

A Magyar Vöröskereszt Bács-Kiskun Megyei Szervezete négy évtizede utaztat mozgássérült gyerekeket a Balatonhoz. Amint azt a kalocsai szervezőtől megtudtuk, tavaly lett volna a kerek jubileum, ha a járványhelyzet miatt nem kell lemondani, és a negyven év alatt a 2020-as volt az első alkalom, amikor elmaradt.

Gábor János

A gyerekek élvezték a tábort

Fotó: Gábor János

– A kalocsai csapat biztonsága, foglalkoztatása és szórakoztatása érdekében a szokásos segítőkkel, Domokos Júliával és Tóth Erikával utaztunk. Minden napra csodálatos programokkal készültünk, és az időjárás is ideális volt – idézte fel Szeitzné Nyírő Csilla kalocsai csoportvezető.

– Bácskainé Márta, a tábor alapítója is meglátogatott bennünket. Elmondta, hogy az első időszakban szinte csak kerekesszékes gyerekeket vittek a Balatonra, hogy kicsit tehermentesítsék a szülőket – mondta.

Szeitzné Csilla megjegyezte: a tapasztalatok szerint nemcsak azért hasznos a tábor, mert a sérült fiatalok egészséges társaikkal nem feltétlenül tudnának hasonló programokon részt venni, hanem azért is, mert a szakértő felügyelők egy hét alatt olyan egészségügyi problémákra is fényt deríthetnek, amelyek addig rejtve maradtak.

A gyerekek élvezték a tábort
Fotó: Gábor János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában