KIKFOR KFT. / galériával

2021.07.02. 10:55

Örökzöld korallberkenyével zöldítenek Kecskeméten

Nyolcvan tő örökzöld korallberkenyét ültettek el péntek délelőtt a Kecskeméti Ingatlankezelő- és forgalmazó Kft. munkatársai Homokbányán.

Bajáki Zsanett

Az akció egy komolyabb zöldítési program részeként valósult meg, ahogyan arról Nagy Gábor, a KIKFOR Kft. ügyvezetője is beszámolt hírportálunknak.

– Cégünk nagyon fontosnak érzi, hogy nem csak az általa kezelt épületekkel, hanem azok szerves környezetével, parkokkal, kertekkel is törődjön

– fogalmazott Nagy Gábor.

– Jelenleg Homokbányán, a Téglás utca 5. szám előtti parkolóban nyílt erre lehetőségünk, ahol a KIKFOR Kft. munkatársai az előkészítési munkálatokat követően összesen 80 tő örökzöld korallberkenyét ültettek el. Az akció egyik legnagyobb értéke, hogy egy szép, örökzöld térfal alakul ki ezen a területen. Szintén fontos, hogy nem csak ültetünk, hanem ezeket a növényeket a cég munkatársaival gondozni is fogjuk a nyár folyamán, és az azt követő időszakban.

A KIKFOR Kft. ezzel a projekttel csatlakozni kíván a Homokbányán már egyébként is zajló Zöld város koncepcióhoz, amelynek keretein belül az elmúlt öt év alatt szintén látványos fejlesztések valósultak meg.

Nagy Gábor azt is elmondta, hogy a továbbiakban még egy esőkertet és egy pergolafalat is szeretnének a Téglás utca 5. szám alatt kialakítani, valamint hosszú távon a cég által kezelt társasházak esetében új és új zöldítési akciókat terveznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában