hiba

2021.07.22. 09:38

Nem működik Kiskunhalason a Semmelweis téri szökőkút

A felújítás során a kivitelezés hibásan történt és a vezérlőegység rendszeresen tönkremegy.

Pozsgai Ákos

Amíg a Semmelweis téren van az ideiglenes központi buszállomás, a kutat nem nyitják újra

Fotó: Pozsgai Ákos

Megjavították a városháza előtti ivókutat, így már a Bocskai utcai kút mellett itt is lehet hűsölni. A Semmelweis téri és a Bethlen Gábor téren lévő szökőkutak azonban továbbra is szárazon maradnak.

Korábban sok tízmillió forintot költöttek új szökőkutak építésére a városban. Az impozáns Semmelweis téri szökőkút, ami közel húsz éve készült el, már az átadását követő néhány éven belül elromlott, majd többször is megrongálták, járművekkel hajtottak fel rá. Legutóbb néhány hónapja tolatott rá tévedésből egy tehergépkocsi, összetörve több betonlapot is rajta, amiket azóta a városüzemeltetési cég kicserélt újakra, a szökőkút azonban évek óta nem működik. – Ennek oka, hogy egy másfél évtizeddel ezelőtti felújítás során a kivitelezés hibásan történt és a vezérlőegység rendszeresen tönkremegy, ennek cseréje jelenleg is folyamatban van – kaptuk a tájékoztatást Farkas Dánieltől. A városháza kabinet­vezetője elmondta, hogy

a szökőkutat és a Semmelweis teret a következő években az önkormányzat pályázati forrásból fel szeretné újítani, ennek előkészítése folyamatban van.

Addig is, amíg a Semmelweis téren üzemel az ideiglenes központi buszállomás, a kutat nem nyitják újra – kaptuk a tájékoztatást

A Bethlen Gábor téri szökőkút kivitelezése a jelenlegi városvezetés 2014 októberi hivatalba lépésekor már folyamatban volt, a műszaki tartalmat megváltoztatni nem lehetett, azonban a hibás tervezés miatt le kellett állítani. A szökőkút áthelyezésének lehetőségét vizsgálja az önkormányzat, szeretnék az ide beépített eszközöket máshol kihasználni.

Amíg a Semmelweis téren van az ideiglenes központi buszállomás, a kutat nem nyitják újra
Fotó: Pozsgai Ákos

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában