Kecskemét

2021.07.11. 08:12

Múltidéző vetélkedőt szerveznek

Gyermekkorunk puzzle-darabjai címmel indít háromfordulós vetélkedőt július közepén a Nyugdíjas Klubok Megyei Jogú Városi Szövetsége.

Horváth Péter

Szalókiné dr. Kiss Katalin (középen) ismertette a részleteket

Forrás: Munkatársunktól

Fotó: BUS CSABA

A vetélkedő célja, hogy az emlékeinkben élő gyermekkori eseményeket, pozitív és negatív történéseket felelevenítve egyéni emlékeken keresztül kirajzolódjon, hogy milyen volt az 1950-es és 80-as évek között élni, gyerekeskedni – tájékoztatott Szalókiné dr. Kiss Katalin, a szövetség elnöke. A felhívás célja továbbá az idősebb és a fiatalabb generáció kapcsolatának erősítése.

- Azt szeretnék, hogy a mai déd- és nagyszülők, szülők bármilyen formában, fotók, szöveges visszaemlékezések vagy videófelvételek formájában felidéznék a korabeli évtizedeket. A vetélkedő első fordulóját július 15. és augusztus 30. között tartják, témája a játék és szórakozás, melyre július 14-ig lehet nevezni a [email protected] e-mail-címen vagy személyesen, a szövetség Batthyány utca 2. szám alatti irodájában. Szalókiné dr. Kiss Katalin hangsúlyozta, hogy bárki nevezhet a felhívásra, nem csak a klubtagok.

Ha fényképeket vinnének a nevezők, akkor azokat névvel, címmel ellátva lehet leadni a szövetség irodájában, melyet digitalizálnak, majd visszaadnak a nevezőknek. A második fordulót szeptember és október között tartják, a munka, tanulás és közösségi élet köré építve, a harmadik forduló október 15. és november 30. között lesz, a táplálkozás és az öltözködés témájában.

Szalókiné dr. Kiss Katalin elmondta, hogy a múlt árnyaltabb megértése mellett a közösséghez tartozás élményét és a kecskeméti szellemiséget is szeretnék erősíteni a pályázattal.

Ha megfelelő mennyiségben és minőségben gyűlnek össze a visszaemlékezések, a szervezők kiadvány formájában is megjelentetik, és a legjobbnak ítélt pályaműveket díjazzák majd.

Szalókiné dr. Kiss Katalin (középen) ismertette a részleteket
Fotó: Munkatársunktól

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában