pályázat

2021.07.02. 10:31

Megvan a kalocsai Kajak-Kenu Pont üzemeltetője

A kalocsai önkormányzat pályázatot hirdetett, amelyen a Kajak-Kenu Pont Kalocsa létesítmény üzemeltetőjét keresték.

Gábor János

Az épületben 1800 vendéget kell majd kiszolgálni

Fotó: Gábor János

A meszesi Duna-part Kalocsához tartozó területén tavaly épült, szeptemberben átadott, közel 50 milliós épületben legkevesebb 1800 vendéget kell majd kiszolgálni a pályázat időtartama alatt. A víziturisztika serkentésére Kalocsa Város Önkormányzata és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség közös beruházásában létrehozott helyszín vizesblokkokat, konyhát, étkezőt, társalgót kínál, míg az udvarán parkolási és sátrazási lehetőségek vannak, sőt, bérelhető vízi járművek szintén tartoznak hozzá.

Az épület üzemeltetésére két pályázat érkezett, ebből az egyiket formai okokból rögtön elutasították. A vesztes jelentkező a Kalocsai Gerillakertész, Szabadidő, Vízisport és Környezetvédő Egyesület (KAGESZ) lett, de nem feltétlenül a jelképes egyforintos bérleti díj ajánlása miatt, hanem azért, mert nem fogadta el a kiírás feltételeit és azokról további egyeztetéseket kezdeményezett, amit ebben a szakaszban az önkormányzat már nem tudott figyelembe venni.

A másik pályázó egy autó- és alkatrész-kereskedelemmel, illetve szállodai szolgáltatásokkal és utazásszervezéssel is foglalkozó cég, a Probatus 2005 Kft. volt. Ez a vállalkozás 133 ezer forintos éves bérleti díjjal, 650 ezer forintos korszerűsítés vállalásával, további sporteszközök, valamint sátrak telepítésének, illetve ital- és ételautomata, vagy bisztró üzemeltetésének felajánlásával, maximális pontszámmal megnyerte a tendert. A kalocsai cég idén júliustól 2023 végéig vállalta a Kajak-Kenu Pont működtetését.

Az épületben 1800 vendéget kell majd kiszolgálni
Fotó: Gábor János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában