Kiskunhalas

2021.07.16. 06:55

Kukában találtak rá a keservesen vonyító kölyökkutyákra

A kölykök keserves vonyítására egy járókelő figyelt fel, a hangok a közeli szemeteskonténerből jöttek. Öt apró, alig másfél-két hetes kutyababát szedett ki a szemét közül.

Pozsgai Ákos

a_20210715_kidobott_kutyakolykok_hurtony_szabina_halas_PA_PN

Az újabb kegyetlen állatkínzás néhány hete történt Kiskunhalason, a Karacs Teréz utcában, a rendőrségtől alig egy sarokra. Valaki öt kutyakölyköt tett a kukába, a szemét közé. A szerencsétlen állatok kétségbeesett vinnyogására egy járókelő figyelt fel.

Amikor felnyitotta a szemeteskonténer tetejét és belekotort a szemétbe, apró csillogó szemek meredtek rá a papírhalmok és műanyagflakonok közül.

– Összesen öt kölyköt mentett ki a szemétből; szerencsére az ijedtségen kívül látszólag nem volt semmi bajuk. A kánikulai hőségben azonban, ha nem találnak rájuk időben, biztos elpusztultak volna – mondta hírportálunknak Hurtony Szabina, a Kiskunhalasi Állatvédő Egyesület önkéntes munkatársa, aki ideiglenesen magához vette a kölyköket, és gondozza őket.

Hurtony Szabina, a Kiskunhalasi Állatvédő Egyesület önkéntese a megmentett kutyakölykökkel
Fotó: MW

Elmondta azt is, hogy az első két nap kritikus volt, mert alig akartak enni, csak sírtak és aludtak, félő volt, hogy nem élik túl.

– Éjszakánként több alkalommal is fel kell kelni hozzájuk, speciális tejpótló tápszert kapnak háromóránként, szépen növekednek, a foguk is előbújt már, épp most szoktatjuk át őket a szilárd táplálékra

– sorolta az éppen aktuális teendőket Szabina, akitől meg tudtuk azt is, hogy mostanra nagyon jól vannak a kölykök, sokat esznek és szépen gyarapodnak. Amikor eljön az ideje, örökbefogadhatóak lesznek, oltva és csipezve.

Azt egyelőre nem tudták kideríteni az állatvédők, hogy ki rakhatta a szemetesbe a kutyákat.

Már jól vannak a kölykök, sokat esznek és szépen gyarapodnak
Fotó: MW

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában