galériával

2021.07.11. 10:48

Keresztény motorosok találkoztak Pálosszentkúton

Közel kétszáz vasparipán több száz motoros vett részt a tizennegyedik Keresztény Motoros Zarándoklaton Pálosszentkúton.

Vajda Piroska

A résztvevők azért gyűltek össze szombaton az Alföld egyik legszebb Mária kegyhelyén, hogy Szűzanya oltalmát kérjék motoros életükre. A találkozó mint mindig, ezúttal is szabadtéri szentmisével kezdődött, amelynek szónoka Kocsis Fülöp görögkatolikus metropolita, érsek volt, aki maga is motorral érkezett a helyszínre. Szentbeszédében felidézte, számára a motorozás a szabadság élményével egyenlő.

– A száguldás hasonlít a repüléshez. Amikor száguldunk, repülünk, a szabadság élménye jár át bennünket. Bár az aszfalthoz és a motorhoz vagyunk kötve, de a lelkünk szárnyal – fogalmazott Kocsis Fülöp. Az embernek az a hivatása, hogy szabad legyen. Ezt a szabadságot hozta meg nekünk Krisztus – hangsúlyozta szentbeszédében az érsek. Majd hozzátette, azért adta az Isten a világ csodálatos örömeit, hogy éljünk vele. De akkor válunk csak igazán szabaddá, ha ezek az örömök nem béklyót jelentenek számunkra. Kocsis Fülöp végezetül arra figyelmeztette a motoros zarándokokat, hogy amikor motorra ülnek, egy percre se hagyják ki a motorozásból Krisztust. Mert csak Krisztussal együtt élhetik meg az élet teljességét, a szabadságot.

Balla Barnabás a kegyhely házigazdája, plébános köszöntőjében arról beszélt, hogy nem csak a motoroknak van szüksége szervizre, hanem a motorosok lelkének is. Ezt a lelki szervizt szolgálja ez a találkozó is

– fogalmazott a fehér barát, aki gyakorlott motorosként az egyik főszervezője a találkozónak.

A MotokerékPálosok közössége sok évvel ezelőtt alakult a fehér barátok kezdeményezésére. Elsődleges céljuk, hogy évente egyszer találkozóra hívják a keresztény motorosokat, hogy közösen imádkozzanak, szórakozzanak és tapasztalatot cseréljenek. A szentkúti találkozó mellett számtalan közös túrán is részt vesznek, kegyhelyeket látogatnak, motoros kirándulásokat szerveznek, melyekhez bárki csatlakozhat. A fehér barátok nagy örömmel fogadnak minden lelki feltöltődésre vágyó motorost.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában