lakossági segítség

2021.07.09. 14:06

Keresik az illegális szemetelőt a halasiak

Térfigyelő kamerák rögzítették, ahogy egy férfi illegálisan, talicskával szállít több zsák kommunális hulladékot a Bajza utcai szelektív gyűjtő mellé Kiskunhalason június végén. Az önkormányzat a lakosság segítségét kéri a férfi beazonosításában – olvasható a felhívás a település honlapján.

Mester-Horváth Nikolett

Forrás: kiskunhalas.hu

A zsákhalmaz tartalmából kiderült, hogy a hulladékot egy közeli családi házból hozhatták el, az ott lakó személy azonban mit sem tudott a történtekről. Elmondása szerint volt élettársa – akivel már nem él együtt – fizetett egy általa nem ismert, vélhetően Mátyás keresztnevű férfinak, hogy a családi ház udvarában felhalmozódott szemetet szállítsa ki a szeméttelepre. Az udvarban azonban hulladékgyűjtő edény és sárga fedelű szelektív hulladékgyűjtő is található. Annak vizsgálata még folyamatban van, hogy azokhoz érvényes szolgáltatás tartozik-e.

A térfigyelő kameráknak köszönhetően felvétel készült a hulladékot talicskázó személyről. Beazonosításában a lakosság segítségét kérik. Magánszemélyként ugyanis pénz ellenében nem vállalhatott volna szemétszállítási szolgáltatást, és a zsákokat illegálisan helyezte el a Bajza utcán. Ráadásul mivel nem a szeméttelepre talicskázta a hulladékot, így megbízóját is becsapta.

Fotó: kiskunhalas.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában