videóval

2021.07.05. 15:59

Kalocsai harcsából állítottak fel gasztrorekordot Lellén

Csaknem hatvan kilós szürkeharcsát sütöttek egészben nyárson, Balatonlellén szombaton. A harcsa Halas Gyuri kalocsai halas medencéjéből származik és közel ötszázan laktak jól belőle.

baon.hu

Fotó: Németh Levente

Hatalmas üstben főztek 2500 adag halászlét szombaton Balatonlellén. Így elevenítették fel a 2011-ben állított rekordot, amelynek kapcsán akkoriban 7500 adag halászlét kínáltak. Tíz évvel később sem maradhatott el a rekordkísérlet. Most egy 57,5 kilogrammos szürkeharcsát grilleztek egészben, nyárson.

Fotó: Németh Levente

A művelethez egy speciális sütőt is bevetettek, amely leginkább egy kisebb metrókocsira emlékeztetett a harmonikásan nyíló ajtókkal és hosszúkás ablakaival. Az üvegen keresztül jól látszott a hálóval és alufóliával körbe tekert óriáshal, amelyhez hasonló méretűt még senki nem grillezett egyben.

– Ez a harcsa Halas Gyuri kalocsai halas medencéjéből származik, és egy speciális erdélyi faszénen sül, amely a szokásosnál sokkal lassabban, de folyamatosan adja le a hőt – árulta el a bevetett praktikákatRózsa Gábor, aki a tíz évvel ezelőtti rekordot is kifőzte. –Ügyelni kell arra, hogy nem lehet nagy energiákat mozgósítani, nem szabad gyorsan átsütni – mondta, miközben folyamatosan instruálta kollégáit, hogyan fordítsák a halat a parázs felett. A rekordállítás ugyanis komoly csapatmunkát igényelt.

Fotó: Németh Levente

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában