galériával / videóval

2021.07.25. 11:30

Jótékonysági jelmezvásárt tartott a Kecskeméti Nemzeti és a Védőháló Adománybolt

Hatalmas érdeklődés övezte a most szombaton megtartott jótékonysági jelmezbörzét, ahol a résztvevőknek lehetősége nyílt arra, hogy a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház korábbi évadjai során látott jelmezekből csemegézzenek és hazavigyék a legszebb darabokat.

Bajáki Zsanett

– Három körben kilencvenhat zsák ruhát szállítottak ki a díszítőink, amit szombat délelőtt sikerült kipakolni a boltban – foglalta össze az akciót Gégöl Sarolta, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház marketingvezetője. – Elsősorban női ruharészt válogattunk össze, de tervezzük, hogy a férfiből is hasonló, nagyszabású vásárt csinálhassunk a közeljövőben. A ruhák mellett kellékeket hoztunk: sálakat, kalapokat, alsóruhát, báli ruhát, zakókat.

A színház számára kiemelten fontos a környezettudatosság és az újrahasznosítás.

Ezek a jelmezek tökéletesek lehetnek akár egy bulihoz, egy alkalomhoz, vagy éppen egy jelmezbálhoz, így nem kell új ruhát vennie annak, aki ilyenben gondolkozik. Bár hivatalos megnevezésük szerint ezek színházi jelmezek, a legtöbbjük valójában a mindennapokban is hordható ruhadarab.

A résztvevők emellett az egyesület és a színház dolgozói által készített süteményekkel, finomságokkal kényeztethették magukat. A jótékonysági jelmezvásár tombolahúzással zárult, ahol bort, belépőket, színházi legyezőt, illetve szobor- és vacsorafelajánlást lehetett nyerni, valamint fődíjként gazdára talált Danyi Judit színművész horgolt kesztyűje, amelyet azon a Hamlet előadáson viselt, ahol férjével, Hegedűs Zoltán színművésszel egymásba szerettek.

– Ezek a megmozdulások előkészítik a Jegesmedve szerelmese című darabunkat, amely egy klímamese, és arra edukálja a gyerekeket, hogy amikor csak lehet, csomagolásmentesen éljenek

– mesélt tovább a színház küldetéséről Gégöl Sarolta.

– Az akcióban csatlakozik hozzánk a kecskeméti Zöld Misszió bolt, a darab főszereplői pedig Szabó Dorottya és Varga-Huszti Máté lesznek. A jelenleg is zajló színházi felújítás kapcsán a dolgozók is több olyan javaslatot tettek, amivel még zöldebbé lehet tenni az épületet és környezetét. Szeretnénk például megvalósítani a biciklitároló modernizálását, mivel egyre több kollégánk érkezik kerékpárral, és hagyja otthon az autóját.

A délutánt süteményvásár és kulturális programok színesítették, a nyári hangulatról pedig Szabó Dorottya és Varga-Huszti Máté színművészek zenés előadással gondoskodtak.

Az átválogatott, húsz évadnyi jelmezeket 500 forintos, a kiegészítőket pedig 200 forintos támogatói hozzájárulással szerezhették be az érdeklődők. A teljes befolyt összeg 250 370 forint lett, melyből a Védőháló Egyesület mélyszegénységben élő családokat juttat egynapos nyári programhoz az élményfürdőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában