háztáji

2021.07.23. 14:06

Ismét Helyi Termék Ünnepet tartanak Kecskeméten

A megyeszékhely főtere ad helyet augusztus 12-15. között a XIII. Helyi Termék Ünnep – Hungarikum Fesztiválnak, mely társrendezvénye lesz a XV. Kecskeméti Animációs Filmfesztiválnak (KAFF).

Sebestyén Hajnalka

Fotó: Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület által szervezett fesztivál fókuszában a közösségi oltalom alatt álló hungarikumok és települési értéktárak, hagyományőrző szervezetek bemutatása áll. A rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet a hungarikumokra, a nemzeti és települési értékekre, megismertesse azok széles spektrumát, amelyek értékőrző- és teremtő üzenetet hordoznak, kifejezik a magyar életérzést.

A Hungarikum Bizottság 2020. őszén hungarikummá nyilvánította a Magyar népmesék című, Kecskeméten készült rajzfilmsorozatot.

A Magyar népmesék kiemelkedő nemzeti értékek, kultúránk alapját képezik. A rajzfilmsorozat egyedülálló formában és vizuális elemekkel terjeszti széles körben hazánk hagyományait. Ezen apropóból az idei évben a Helyi Termék Ünnep kiemelt attrakciója a Magyar népmesék rajzfilmsorozat lesz szabadtéri vetítésekkel, továbbá minden nap egész estés animációs filmeket is levetítenek a Kecskemétfilm Kft. szervezésében.

Fotó: Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület

A nagy népszerűségnek örvendő fesztivál évről-évre bővül. A zene széles repertoárja képviselteti magát, lesz citeramuzsika, operett dallamok, érkezik Fejős Jenő, Szandi, Farkasházi Réka, a Lakiteleki Tűzoltó Zenekar, az Olasz Meló, Csongrádi Béla és Nagy Dénes, valamint a Molnár Dixieland Band is koncertet ad Tormási Attilával.

Az Aranyhomok Portéka Térségi Tanyai Termék és Kézműves Vásár minőségi ajándéktárgyai, élelmiszerei és helyi gasztro különlegességei, valamint a térségi népművészek mesterremekei mindhárom nap várják a vásárlókat.

A népművészek bemutatót és foglalkozást is tartanak a Mesterségek utcájában.

A gyerekekre is gondoltak a szervezők, a gazdag programkínálatban többféle játszóház, kalandozó mászófal, népi játék, óriáskerék szerepel, valamint a Bács-Kiskun Meseföld Élménybusza.

Fotó: Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában