eljárás indult

2021.07.18. 07:00

Illegálisan kivágott fák miatt háborognak a félegyháziak

A Csanyi úton engedély nélkül kivágott fák okán zúdult kérdések özöne Szabó Józsefre, a térség önkormányzati képviselőjére.

Vajda Piroska

Fotó: Vajda Piroska

A körzet közösségi oldalán is számos vélemény jelent meg az üggyel kapcsolatban. A környékben élők felháborodásuknak hangot adva a következőket írták:

– Szomorú látványt nyújt a kopár föld, szerettük a sok fát, mert árnyékot adtak. Egészséges, gyönyörű fákat taroltak le, igazi barbár munkát végeztek. Lesz mit pótolni, de sajnos nagyon sok idő, mire újra szép nagyok lesznek. Szomorú, hogy rengeteg fát kivágtak, megkérdezte a favágóktól valaki is, hogy egyáltalán jogosan végzik-e a munkát? A közterület-felügyelet, illetve aki engedélyezte a fagyérítést, annak a képviselője ilyenkor hol van? És az elhordott több mázsa fa hová tűnt? – írták.

Fotó: Vajda Piroska

A Csanyi úton kivágott fák ügyében a városatya érdeklődésünkre elmondta, az érintett út mentén engedélyezett tervek birtokában napelempark épül. A beruházás részeként egy fakitermelő vállalkozás az önkormányzati területen megkezdte a fakivágási munkálatokat, amihez azonban nem szerezte be a szükséges engedélyeket. Előzetes egyeztetés híján sok olyan fát is kivágott, amire nem is lett volna szükség az építkezéshez. Ahogy erről az önkormányzat tudomást szerezett, azonnal intézkedett, a rendőrök és a közterület-felügyelők is a helyszínre siettek, hogy megakadályozzák a nagyobb környezetkárosítást. Az elkövető ellen illegális fakivágás okán eljárás indult.

A károk felmérése és kiszámítása folyamatban van. A kivágott fák pótlását és gondozását az önkormányzat szakemberei fogják elvégezni a károkozó terhére – mondta hírportálunknak Szabó József. Hozzátette, a kivágott fát beszállították az önkormányzat telephelyére.

Az út mentén épülő napelempark miatt kezdték el a fák gyérítését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában