frissítve / galériával

2021.07.16. 20:01

Özönvíz zúdult Kunfehértóra

Péntek este hat óra körül hatalmas mennyiségű eső zúdult Kunfehértóra, ahol a helyiek elmondása szerint, körülbelül másfél-két órán keresztül megállás nélkül zuhogott az eső.

Pozsgai Ákos

Frissítve (21:12):

A zivatar ideje alatt az 5412-es számú úton a fehértói bekötő útnál egy gépkocsi megcsúszott és árokba hajtott és a településre riasztott kiskunhalasi hivatásos tűzoltók álltak meg útközben és segítettek a bajbajutott autósnak. A gépjárművet kihúzták az árokból. Információink szerint személyi sérülés nem történt.

Korábban írtuk:

Huszár Zoltán polgármester elmondása szerint, 65-120 milliméter közötti csapadék zúdult le a településre és a környékére. A Rákóczi utcát, a piac teret és a művelődési ház előtti szakaszt egybefüggő víz borította, az autók tengelyig érő vízben gázoltak. A polgármester elmondta: több ház pincéjét elöntötte az esővíz. Udvarokból és garázsokból is szivattyúzni kellett a csapadékot.

Az önkormányzat kommunális cége és a halasi tűzoltók egy tűzoltóautóval szivattyúzták a vizet több utcában is.

Információink szerint, anyagi károkról nem érkezett bejelentés, azonban az éjszaka várható további zivatarok miatt az önkormányzat dolgozói a polgármester irányításával a kritikusabb helyeken, ahol szükséges tisztítják a csatornákat és szivattyúzzák a vizet.

Ezek is érdekelhetik