galériával

2021.07.22. 16:57

Hat kecskeméti helyszínen várják az adományokat a Varázstáskába

Kecskeméten idén is lesz Varázstáska jótékonysági tanszergyűjtő akció, mellyel a koronavírus miatt bajba jutott családokat támogatják. Az önzetlen felajánlásokat a város hat pontján fogadják július 26. és augusztus 25. között.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: Bús Csaba

Kecskemét város önkormányzata több civil szervezettel együttműködve szervezi meg a Varázstáska jótékonysági tanszergyűjtő akciót. A részletekről csütörtökön tartottak sajtótájékoztatót a Malom Bevásárlóközpontban, mely az egyik gyűjtőpontja is az akciónak.

Engert Jakabné alpolgármester elmondta: tavaly szervezték meg először az adománygyűjtést, mely nagyon sikeres volt.

A 4 és fél millió forint értékű adományból mintegy 250 gyermek beiskolázását tudták segíteni.

Idén is már nagyon sok igény érkezett hozzájuk, de még várják a jelentkezőket. Eddig 22 iskola adta le a rászoruló gyermekek tanszerigényét. Az alpolgármester saját tanszer adományát elsőként helyezte el a gyűtődobozban.

Rácz József, a Malom Központ vezetője háromgyermekes családapaként jól látja, mennyibe kerül a beiskolázás. Éppen ezért minden vállalkozást arra biztat, ha tehetik, segítsék az akciót adományaikkal, hogy minél több kecskeméti családot tudjanak támogatni. A bevásárlóközpont nevében 16 rászoruló gyermeknek állítottak össze tanszercsomagot az iskolakezdéshez.

A civil partnerek között található a Kecskeméti Sportiskola, azaz a KESI. A növendékeik a gyűjtőpontokon önkéntesként segítik majd a munkát. Ivkovicné Béres Tímea, a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője hangsúlyozta, nem is volt kérdéses számukra, hogy csatlakoznak a jótékonysági akcióhoz, hiszen nekik a fiatalok fejlődése a legfontosabb. Az iskolakezdés minden gyermeknek hatalmas élmény, de fontos, hogy egyforma eséllyel induljanak. Ehhez nyújt segítséget a Varázstáska. A KESI fiatal sportolói egy-egy ajándékot is tettek a gyűjtődobozba.

Fotó: Bús Csaba

Végül Kovácsné Szeles Nóra, az Auchan munkatársa szólt. Számukra is kiemelt cél, a családok megsegítése, ezért is csatlakoztak a jótékonysági akcióhoz.

A Varázstáska kezdeményezéshez az Alföld Áruház, az Auchan, a Firka papír-írószer, a Malom Központ és a két kecskeméti Tesco áruház állt mellé, valamennyi helyszínen gyűjtőpontokat állítanak fel, ahol a lakosság elhelyezheti a felajánlott tanszereket. A szervezők írószereket, füzeteket, tolltartókat, számológépeket és mindenféle tanszert örömmel fogadnak. Mindezek mellett tornazsák, irattartó mappák, tisztasági felszerelések és uzsonnás dobozok is jól jönnek majd a családoknak. Újdonság idén, hogy már pénzadománnyal is lehet támogatni a kezdeményezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában