diákok

2021.07.30. 13:16

Hadisírt gondoztak az önkéntesek Lajosmizsén

A Lajosmizsei Helytörténeti és Kulturális Egyesület és a Magyar Honvédség 13. Hadkiegészítő és Toborzó Irodája önkénteseinek keze nyomán szépültek meg a hősök sírjai Lajosmizsén a napokban.

Horváth Péter

Fotó: Horváth Péter

A helytörténeti egyesület önkéntes közösségi szolgálatukat teljesítő diákjai és Szőrös Zoltán önkéntes területvédelmi tartalékos hadnagy hagyományteremtő céllal dolgoztak közösen a helyi hadisírokon. A diákok a régi, üres mécsestartóktól, növényi hulladékoktól tisztították meg a sírokat, és ahol szükséges volt, frissítették, átfestették a feliratokat. A sírok körüli fűkaszálásban a temetőt üzemeltető intézmény munkatársai segítettek..

Fotó: Horváth Péter

A szakmai felügyeletet dr. Kürti László, a helytörténeti egyesület elnöke, és Mosonyi Viktor hadnagy, a Magyar Honvédség területileg illetékes hadisír és honvédelmi nevelésért felelős szaktisztje látta el.

A diákok jó hangulatban végezték a közösség számára hasznos feladatot.

A közös munka rögtönzött történelem órával zárult, mellyel a résztvevők többet megtudhattak a háborúkban elesett magyar hősökről.

Mosonyi Viktor hadnagy az eseményen hangsúlyozta, hogy a munka nem csak a az elhunytak előtti kegyeletadás szempontjából volt fontos, hanem fiatalok hazafias nevelése szempontjából is.

Fotó: Horváth Péter

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában