nyár

2021.07.22. 19:31

Gyakran telt házas a Vadkerti-tó strandja

Hetek óta forró napok a jellemzőek idehaza. A híradások arról számolnak be, hogy a Balaton vagy akár a Velencei-tó strandjai megteltek.

Barta Zsolt

Önfeledt strandolók csoportja a Vadkerti-tóban

Fotó: Barta Zsolt

Hogy alakul a Vadkerti-tó strandjának a látogatottsága? Erről Schnürlein Andort, a helyi Vadkert Komszolg Kft. cégvezetőjét kérdeztük, aki elmondta, hogy az idei évben a szezon bombaként robbant be a kánikulával. A tóparti strandot folyamatosan fejlesztik, a homokos parton található pergolák kellemes kikapcsolódást biztosítanak, az értékek megőrzéséről a főbejáratnál 108 értékmegőrző gondoskodik. Hangsúlyozta: jó néhány napon akár ki is rakhatták volna a megtelt táblát. Az előző évi létszámkorlátozás kibővítésével 4500 strandolót fogadhatnak egyidejűleg. Akik a Balatont drágának találják, azokat szívesen látják a 70 hektáros vízi gyöngyszem strandján.

A kemping hatszáz férőhelyes. Zajlik az új vizesblokk építése is, ami várhatóan a szezon végére készül majd el, de ez a működést nem befolyásolja.

A parton álló felújított Fekete Villa kilenc szobával rendelkezik, ezek mind kétágyasok, de igény esetén van lehetőség pótágyak, illetve baba­ágyak felállítására, így akár 20 személyt is elszállásolhatnak.

A kempingben nem szükséges előre foglalni, a nagy férőhely-kapacitás miatt biztos, hogy lesz helye annak is, aki csak leugrik egy hosszú hétvégére, viszont a Villában gyorsabban betelnek a helyek.

A térség vízi gyöngyszeme népszerű a Duna–Tisza térségében. Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Cegléd, Nagykőrös és Lajosmizse vonaláig sokan jönnek pihenni.

A kánikula ellenére is jó a víz minősége, az elpárolgott víz visszapótlása folyamatos.

A családi jegy nem drága, a Balaton partján mindössze két lángost lehetne az összegből vásárolni, mondta az igazgató.

Önfeledt strandolók csoportja a Vadkerti-tóban
Fotó: Barta Zsolt

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában