évnyitó

2021.07.10. 15:25

Dunavecsén és Tasson is jártak a zarándokok

Rendhagyó évnyitó zarándoklattal indult a Magyar Zarándokút.

Gulyás Sándor

Németh Gábor (balra), Tass polgármestere vette át a zászlót

Forrás: Munkatársunktól

Idén ugyanis zászlós zarándokoknak az érintett települések polgármestereit kérte fel a Magyar Zarándokút Egyesület, hogy vezessék, kísérjék a zarándokcsapatot a következő településig.

Az indulás június 19-én Budapestről, a Normafától történt gyalogosan Biatorbágyig, innentől pedig kerékpárra szálltak a zarándokok. Biatorbágy, Etyek, Érd, Szigetszentmiklós, Dabas, Ráckeve, Szigetbecse után érkeztek meg hétfőn Tassra a kerékpárosok.

Valamennyi érintett településen a polgármester vette át a zarándokzászlót és vitte tovább a következő állomásig. Tassra Kőszegi Zoltán, Dabas polgármestere hozta, és adta át Németh Gábornak, majd innen körülbelül 20 kilométeres kerékpározás után Dunavecsén Vörös Sándor, a város polgármestere vette azt át tassi kollégájától.

A teljes úton, korlátozott számban, kizárólag a Magyar Zarándokút útlevelével lehetett részt venni, előzetes egyeztetés alapján. Egynapos csatlakozásra bárhol volt lehetőség.

Németh Gábor (balra), Tass polgármestere vette át a zászlót
Fotó: Munkatársunktól

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában