galériával

2021.07.25. 20:00

Bányai Gábor képviselő is imádkozott a betegekért a jánoshalmi szentmisén

A nagyszülők és az idősek első világnapjáról is megemlékeztek a jánoshalmi Szent Anna templomban tartott búcsúnapi ünnepi szentmisén vasárnap délelőtt, amelyet Bábel Balázs Kalocsa-kecskeméti érsek celebrált és ahol a koronavírus szövődményeiből hosszú hónapok után felgyógyult Bányai Gábor (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő is jelent volt.

Pozsgai Ákos

a_20210725_szentanna_bucsu_mise_banyai-gabor_orszaggyulesi_kepviselo_babel_balazs_ersek_janoshalma_PA_PN

Fotó:

Ferenc pápa január végén jelentette be, hogy bevezeti a nagyszülők és idősek világnapját, amelyet Szent Joachim és Szent Anna liturgikus emléknapjához közel, július negyedik vasárnapján – idén július 25-én – ünnepel az egyház.

A pápa szerint a Szentlélek az idősekben még ma is a bölcsesség gondolatait és szavait éleszti fel: hangjuk azért értékes, mert Isten dicsőségét énekli és őrzi a népek gyökereit.

– Az idősek arra emlékeztetnek bennünket, hogy az öregség ajándék, és hogy a nagyszülők összekapcsolják a nemzedékeket, hogy az élet és hit tapasztalatait közvetítsék a fiataloknak

– idézte a szentatya szavait Bábel Balázs érsek, aki az egyházi szokásjogtól eltérően külön köszöntötte a szentmisén megjelent Bányai Gábor országgyűlési képviselőt, aki az elmúlt napokban érkezett haza Jánoshalmi otthonába, hosszú betegség után felgyógyulva.

A képviselő, aki az igenaptár olvasmányából olvasott fel, engedélyt kapott, hogy a szertartás előtt pár szóban köszöntse a híveket.

– Talán egy porszemként, de az egyházközség tagjaként hálás vagyok az önök imádságaiért, hálás vagyok a gondolatokért, amit az irányomba is küldtek, hisz az orvosok mellett az imádkozó jánoshalmi és több százezer magyar és határon túli honfitársam küzdött azért, hogy visszarángattak odaátról.

Mert járhattam odaát, hisz kétszer meg is haltam, és mégis itt lehetek Isten kegyelméből, az ő csodatételének köszönhetően hazatérhettem százötven nap után.

Sokakat vesztettünk el az elmúlt másfél évben. Értük is naponta imádkozok, mert tudom, mit élnek át a családjaik, és tudom, milyen az, amikor valaki egy betegségből felgyógyul, hiszen én is egy roncsként kerültem ki a klinikáról, de mostanra rendbe hoztak az orvosok. Köszönöm szépen az összetett kezeiket, imáikat és a segítségüket – fogalmazott a politikus, aki együtt imádkozott a vasárnapi szertartáson Bábel Balázs érsekkel, Menyhárt Sándor plébánossal és a hívekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában