indoklás

2021.07.26. 14:50

Augusztusban ismét leáll a termelés a kecskeméti Mercedes-gyárban

Szerkesztőségünk úgy értesült, hogy augusztusban ismét leáll a termelés a kecskeméti Mercedes-gyárban. A vállalat reagált megkeresésünkre és megerősítette a hírt.

Morva Daniella

Fotó: BUS CSABA

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. az alábbi közleménnyel reagált szerkesztőségünk megkeresésére:

„Egyes félvezető komponensek terén jelenleg világszerte beszállítói nehézségek tapasztalhatók az alkatrészellátásban, melynek megszűnését jelenleg nem lehet előre jelezni. A félvezetők piacán kialakult folyamatosan változó helyzet miatt továbbra is csupán akkora időtávra tervezünk előre, amennyire azt a helyzet megengedi. Mind a közvetlen, mind a félvezető-beszállítókkal szoros kapcsolatban áll konszernünk. A Mercedes-Benz gyárainak nagyfokú rugalmassága lehetővé teszi, hogy ilyenkor a lehető leggyorsabban reagáljunk az ilyen jellegű változásokra. A Mercedes-EQ elektromos offenzívát továbbra is kiemelten fontos projektként kezeljük.

A Mercedes-Benz kecskeméti gyára a termelési program rugalmas módosításával alkalmazkodik az aktuális helyzethez a 30. naptári héten, valamint az azt követő nyári termelési szünettel a 31. és a 32. naptári héten. Vállalatunk ezt az időszakot karbantartási tevékenységekre, illetve az új modell sorozatgyártásának előkészületeire használja fel.”

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában