tervek

2021.07.18. 08:58

A turizmus lehet a kitörési pont Kiskunmajsán

A turizmus jelentheti a kitörési pontot Kiskunmajsa, valamint több Duna-Tisza közi település számára, melyek közül 24 fogott össze a turizmus fejlesztése érdekében, hogy összehangolják az idegenforgalommal kapcsolatos elképzeléseiket.

Tapodi Kálmán

Fotó: Tapodi Kálmán

– Múlt évben Kiskunmajsa is lehetőséget kapott arra, hogy előterveket, illetve egy részletes megvalósíthatósági tanulmányt készíttessen. Minderre 75 millió forint áll rendelkezésünkre. A megvalósíthatósági terveket a Kraft Péter által vezetett Kraft & Associates Kft. készíti, a tervezésre pedig a Konstruma Kft. tette a legkedvezőbb ajánlatot – mondta el Patkós Zsolt polgármester a városháza udvarán tartott tájékoztatón, ahol előbb a helyi civil szervezetek ismerhették meg a terveket, majd lakossági fórumot is tartottak.

– Kiskunmajsa vonatkozásában turizmusról csak akkor beszélhetünk, ha fürdőről beszélünk. Más turisztikai attrakcióink bár vannak, de nem olyan érdeklődésre számot tartóak, hogy azokra önállóan jönnének a vendégek

– vélekedett a polgármester, aki hangsúlyozta: a reménybeli fejlesztések is csak akkor tudnak elindulni, ha a fürdőt működtető Jonathermál Zrt. tulajdonrészét az önkormányzat vagy a térség megvásárolja. Hozzátette: a vásárlás a fürdőtulajdonosok részéről egy nyitott lehetőség. Mint elhangzott: a hamarosan elkészülő majsai turisztikai tanulmányt már szeptemberben eljuttatják a Magyar Turisztikai Ügynökség részére.

A majsai városháza udvara volt a tervek bemutatásának helyszíne
Fotó: Tapodi Kálmán
Oláh M. Zoltán építészmérnök
Fotó: Tapodi Kálmán

A hosszú távra szóló elképzelésekről Oláh Mihály Zoltán, a Konstruma Mérnöki Iroda építészmérnöke beszélt. A tervekben kiemelt helyet kap a várostól három kilométerre található gyógy- és élményfürdő, ahol számos fejlesztést javasolnak, például vízi vidámpark, uszoda, gyógyszálló építését. A településszerkezetből adódóan van hely máshol is a fejlesztésekre. Az elképzelések között szerepel egy sétány a városközpont és a fürdő között, de a bor- és gasztrokultúrának, valamint a lósportnak is szerepet szánnak.

– Ha eléggé akarja mindezeket egy település, akkor meg tudják csinálni – fogalmazott Oláh Mihály Zoltán, aki szerint ezek a tervek lehetnek a város jövőjének zálogai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában