elismerés

2021.07.02. 11:30

A járvány hőseit jutalmazták Kalocsán

A Szent Kereszt Kórház a járvány után először tarthatta meg a magyar egészségügy napját a Platán Rendezvényközpontban. A program elsősorban köszönetnyilvánítás volt a pandémia alatt hősiesen küzdő dolgozók felé, ezért a közélet sok rangos szereplője jelent meg, hogy kifejezze háláját a megmentett életekért.

Gábor János

Kalocsai díjazottak a Platán Rendezvényközpont teraszán

Fotó: Gábor János

Az elsőként felszólaló Szivós Etelka, a kalocsai intézmény megbízott főigazgató-helyettese kifejtette: nagyon sokszor emberpróbáló körülmények között kellett helytállni. A vezető köszönetet mondott a kórházi dolgozók hozzátartozóinak is, amiért türelemmel viselték családtagjuk szokottnál több távolmaradását.

Font Sándor országgyűlési képviselő aláhúzta: van mit ünnepelni a rendkívüli másfél év után, aminek a végére eljuthattunk addig, hogy már választani lehet a vakcinák közül, és az oltási programunkkal más európai nemzeteket előzünk meg. Dr. Filvig Géza polgármester megosztotta, hogy szerinte remekül vizsgáztak a Szent Kereszt Kórház szakemberei, akiknek az egész térség nevében mondott köszönetet.

A szintén felszólaló dr. Bábel Balázs érsek hangsúlyozta: a járvány arra hívta fel a figyelmet, hogy mennyire törékeny az ember, minden tudományával együtt is. A vírus alázatra tanított és bebizonyította, hogy milyen fontos a testi-lelki egység, a gyógyulásba vetett hit, fogalmazott. Dr. Svébis Mihály megyei főigazgató az ünnep névadója és a járvány között vont párhuzamot, hiszen maga Semmelweis is sokat küzdött az igazáért, hogy az emberek elfogadják: létezik egy fertőzés, ami emberéletekbe kerül, pedig megelőzhető lenne. A kalocsai kórház Covid-osztályának munkájában végig részt vevő dr. Körmendy Szabolcs főorvos hangsúlyozta:

ezúttal szerencsére többen fogtak össze a kór ellen, mint Semmelweis idejében, de ennek ellenére is komoly kihívásokkal néztek szembe, hiszen ekkora járványra senkit nem lehet felkészíteni.

Az ünnepségen elismerő oklevelet adtak át Körmendy doktoron kívül dr. Garamszegi László főorvosnak, aki az intézet oltópontján küzdött a vírus ellen. Kitüntették továbbá Sáfárné Tobak Mónika főnővért, Rubi Zsolt betegszállítót, Kovács Katalin szakdolgozót, Szabó Anikó és Révész Dániel szakápolót, valamint Vörös Bálintné, Mészáros Józsefné és Tóth Helga asszisztenseket. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elismeréseit Tobak Mónika és Kis Julianna főnővér, illetve Gyüréné Aszódi Henrietta diplomás ápoló vehette át.

Kalocsai díjazottak a Platán Rendezvényközpont teraszán
Fotó: Gábor János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában