verseny

2021.06.10. 12:01

Több százan eveztek a sárkányhajókban Kalocsán

Az idei évben pályázati segítséggel és ugyanebből a forrásból nyert eszközökkel szervezhette meg a X. Sárkányhajó Kupát a Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat (GYIÖK).

Gábor János

Fotó: Gábor János

Az anyagi hátteret a Kalocsai Gerillakertész, Szabadidő, Vízisport és Környezetvédő Egyesület (KAGESZ) tette a háromnapos rendezvény mögé, és a megszokott helyen, a Vajas Ecetgyár és a Mátyás király utca hídjai között tarthatták meg. A szervezet közel 18 millió forintból gazdálkodhatott: ebből vettek sárkányhajókat, mentőmellényeket, kenukat, vízibicikliket és sok más eszközt. Az összegnek mintegy felét fordíthatták rendezvényre, de ebbe nem csak ez az egy fért bele, hiszen augusztus 20–21-én is tartanak belőle egy kétnapos programot.

Bolvári Ferdinánd KAGESZ-elnök emlékeztetett: a X. Sárkányhajó Kupát tavaly tartották volna, de akkor a járványhelyzet miatt lefújták. Idén sem az előre kitűzött időpontban tudták lebonyolítani, hiszen az újranyitásra várva két héttel el kellett csúsztatni. Szerencsés fordulatnak tartja a későbbi időpontot, hiszen a versenyek így az első igazán nyárias hétvégére ­estek. Az egyesület közre­működésével egyébként ­nemcsak az anyagi, hanem a szakmai alapot is sikerült megteremteni a rendezvényhez: a Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel egyeztetve Pulai Imre olimpiai bajnok kenus is Kalocsán töltötte az egyik napot­.

Fotó: Gábor János

A különböző napokon bonyolított általános iskolai, középiskolás és felnőtt­versenynapokra összesen 43, egyenként legalább 12 fős csapat nevezett. Az oktatási intézményeken felül sok baráti társaság, munkahelyi kollektíva vagy sportegyesület állított ki legénységet, és többezres létszámú közönséget vonzottak, akik közül a legtöbben az estéket is a Vajas-parton töltötték, hiszen minden napra koncerttel, zenés-táncos vagy tábortüzes programmal készültek a szervezők. Az 5–6. osztályosok kategóriáját a Tejesköcsögök, a 7-8.-osokét pedig az Almafa fantázianevű csapat nyerte. A középiskolásoknál a Titánok, míg a felnőtteknél a ProjectX csapat bizonyult a legjobbnak.

A versenyeket ezúttal is a Sárköz (Vajas) Kubikus park melletti szakaszán tartották
Fotó: Gábor János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában