galériával

2021.06.07. 11:56

Több mint háromszázan túráztak a hétvégén Szabadszálláson

Szombaton megrendezték a Nyári Strázsa túrát, melyen több mint háromszázan vettek részt.

Gulyás Sándor

Nyári Strázsa Túra Szabadszállás Bács-Kiskun Megye Petőfi Népe Szalai László, Kiss József 2021/06/07

Évről-évre nő a szabadidejükben az aktív kikapcsolódást, ezen belül a túrázást választók száma. Jól példázza ezt szombaton Szabadszálláson az „Ötpróbával Párizsba” rendezvénysorozat részeként szervezett Nyári Strázsa túra, melynek 5-10-15 kilométeres távjait több mint háromszázan teljesítették.

– Mint minden tevékenységre, a túrázásra is rányomta a bélyegét a járvány, illetve annak „lecsengő” szakasza. Míg az áprilisi teljesítménytúrára száztíz, addig a mostanira az ország ötvenhat településéről érkeztek a túrázók és jellemzően a helyszíntől 100 kilométeres körzetből. Akkor 2-3 túrarendezvény került lebonyolításra az adott napon, most több mint 10 túrahelyszín közül választhattak a természet kedvelői – mondta el a baon.hu érdeklődésére Buza Vince főszervező, a szabadszállási Honvéd Nyugdíjas Klub Egyesület Túraszakosztályának elnöke.

Nem választottak azonban rosszul, akik a szabadszállási túra mellett döntöttek. A sok csapadék és viszonylag hűvös idő hatására az erdő a késő tavaszi arcát mutatta gyönyörű lombkoronákkal és virágokkal, de a szervezők is kitettek magukért, hiszen új erdei útszakaszokkal bővítették az útvonalakat. A rendezvény iránti nagy érdeklődés a szervezőket is meglepte, hiszen közel annyian neveztek a helyszínen, mint amennyien éltek az előnevezés adta kedvezménnyel, melynek eredményeként a rajtnál kisebb tumultus alakult ki és a túrázók ellátására előkészített „muníciót” is bővíteni kellett.

– Összességében háromszázharmincegyen teljesítették a választott távot. A legidősebb túrázó a Pécsről érkezett Kosaras Judit (84) volt, míg a legfiatalabb résztvevő a féléves Csősz Gergő Péter, akit Szabadszállásról hoztak szülei erre a túrára. A program jó hangulatát tovább fokozta a túra után a célban elfogyasztható, helyben készült finom bográcsos étel. A túra eredményes lebonyolításáért köszönet illeti a rendező Honvéd Nyugdíjas Klub önkéntesei mellett Jaksa Mihály, Ozsváth János, Szabó Imre, Szalontai Bálint, Szívós László, Tóth János, Darabos József vállalkozókat – tette hozzá Buza Vince.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában