beruházás

2021.06.21. 11:25

Több buszmegálló is megújult Tompán

A Szentháromság téren lévő központi buszváró épületét is korszerűsítették.

Pozsgai Ákos

Akadálymentesítették a központi buszmegállót Tompán

Fotó: Pozsgai Ákos

Összesen 28,5 millió forintból újult meg a közösségi közlekedés Kéleshalmán és Tompán. A fejlesztéshez a kéleshalmi önkormányzat nyújtott be pályázatot a Fenntartható települési közlekedésfejlesztés című felhívásra.

A fejlesztés keretében Tompán a Szentháromság téren lévő központi buszmegállót korszerűsítették. A felújítás során a buszmegálló épületének tetőszerkezetét szigetelték, továbbá teljesen akadálymentesítették annak érdekében, hogy a mozgáskorlátozottak is használni tudják az épületet.

Kialakítottak egy fedett kerékpártárolót előtetővel, valamint térképpel és menetrenddel ellátott információs táblát is kihelyeztek a buszállomáson. A növekvő kerékpáros forgalomra tekintettel több kerékpártámaszt is kialakítottak.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében megvalósult beruházás során további két buszmegállót modernizáltak az 53-as főút mentén a település jelenlegi arculatához illeszkedő farönkökből készült esőbeállók kialakításával, valamint kialakítottak több gépjárműparkoló helyet is, melyből egy akadálymentesített.

Kéleshalmán a község belterületén hat darab buszmegállót újítottak fel és korszerűsítették a központi buszváró épületét is, ahol új járdát is építettek. A fejlesztés keretében több gépjárműparkolót és kerékpártárolót alakítottak ki a település forgalmasabb létesítményeinek közelében, így például a községháza, a művelődési ház, az iskola és az óvoda előtt is.

Akadálymentesítették a központi buszmegállót Tompán
Fotó: Pozsgai Ákos

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában