fodrász

2021.06.27. 20:00

Szeretné megreformálni a bajai frizuradivatot Benedek Ákos

Benedek Ákos szeretné megreformálni a frizuradivatot Baján. A fodrásznak egyre többen elismerik a munkáját Baján és a környéken.

Márton Anna

Fotó: Márton Anna

 

Fotó: Kubatov Tamara

Dányi András szervezésével indult a Beauty Majális online fodrászverseny, ahol Benedek Ákos három kategóriában nevezett. A klasszikus menyasszony, a felnőtt fashion gála és a fantasy csoportban indult, ebből kettőben is második helyezést ért el, a felnőtt fashionban és fantasyben. A verseny különlegessége nemcsak a modellek hajkoronája, hanem a ruhája is, hiszen a bajai hajszobrász újrahasznosított anyagot álmodott meg a lányoknak.

– A menyasszonyi hajak közelebb állnak hozzám és nagyon szeretem őket, próbálom ebben is megméretni magam, de a tudásom még nem megfelelő. Amikor láttam, hogy lehet jelentkezni a versenyre, volt egy álmom, és reggel úgy keltem föl, hogy a haj még nem volt meg, de a modellem egy zsákból készült ruhában volt. Innen jött az inspiráció, hogy egyedi legyen a lányok ruhája, ezért zsákba öltöztettük őket. Sokan segítettek, gyártották a pomponokat különböző színű kukás zsákokból. Vagdostak, kötöztek, sokat dolgoztak. A fashion kategória nyaki része műanyag poharakból készült – mondta el a baon.hu-nak Benedek Ákos fodrász.

A csapat kilenc főből áll, ők nemcsak napközben, hanem késő estig segítették a mesterfodrász munkáját.

Benedek Ákos úgy érzi, egyre többen elismerik a munkáját Baján és a környéken. A legnagyobb elismerés pedig az, amikor egy menyasszony úgy jön be hozzá, hogy teljesen rábízza a frizuráját.

– A vendégeim már nem félnek attól, hogy vajon milyen lesz a hajból készült rózsa például, rám bízzák, és tudják, hogy csak nagyon szép lehet. Azt veszem észre, hogy még a násznéphez tartozó hölgyek is különleges kontyot kérnek, nem csak sima loknit – mondta Benedek Ákos, aki szeretné megreformálni a frizuradivatot Baján. A jövőben külföldön is szeretné megméretni magát, kíváncsi, hogy mit szólnak a munkájához a nemzetközi versenyeken. Baján különleges fotózást tervez, bemutatóval egybekötött versenyt.

Szakemberek is segítettek

A Beauty Majális online fodrászversenyre való felkészülésben a barátok és a vendégek mellett szakemberek is közreműködtek: Kégli Mariann volt a sminkes, ő a modelleket – Sindler Zsuzsit és Kovács Teklát – varázsolta különlegessé, a fotókat Kubatov Tamara készítette.

Benedek Ákos a jövőben külföldön is szeretné megméretni magát
Fotó: Márton Anna

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában