KALOCSA

2021.06.10. 12:57

Sikeres volt a Kék Madár Fesztivál különkiadása

Elégedetten értékelte a korlátozások kései feloldása miatt idén csak egyestés Kék Madár Fesztivált a főszervező.

Gábor János

A vendégváró helyszínén már korán gyülekezett a közönség

Forrás: Munkatársunktól

Lakatos György fagottművész, a jövőre már harmincéves fesztivál alapítója kiemelte: külföldön párját ritkítja, a magyar fővárosban pedig még nincs is olyan művészeti esemény, amit közönség előtt szerveznek, így a jótékonysági est nem csak a karitatív cél miatt volt fontos a közönségnek és művészeknek egyaránt. A Városi Színházban szombat este tartott esten fellépett például Mácsai Pál, Máté Gábor, Lukács Miklós, Kokas Katalin, Kelemen Barnabás, Oláh Kálmán, Simon Izabella, Várjon Dénes, az Anima Musicae Kamarazenekar és Lakatos György.

– Az emberek korán kijöttek a sétálóutcába, csinosan, elegánsan felöltöztek, mert közel egy év után végre megint volt hova felöltözni – emlékezett vissza a főszervező, értékelve, hogy a Városi Színházban ismét sikerült feléleszteni a társasági életet. – Utána is nagyon sokan ott maradtak, éjszakába nyúlóan beszélgettünk, fotózkodtunk a művészekkel. Nagyon jó hangulat volt – állapította meg. Hozzáfűzte: az aktív jelenlét azért különösen értékes, mert a járvány után itthon még egyáltalán nem jellemző, hogy élő közönség előtt zajlanak koncertek, vagy színelőadások, így a fellépők nagy örömmel tértek vissza az emberek közé.

– Örömzene, örömjáték volt, teljes eufóriában léptünk fel, hogy végre jelenléti közönség előtt mutathatunk valamit – számolt be a főszervező, megjegyezve: az élő produkció alatt folyamatosan forogtak a kamerák, így az est a Kék Madár Alapítvány Kalocsa Facebook-oldalon is látható lesz, június 13-án, vasárnap este nyolckor. A közvetítés alatt és után ugyanúgy várják az adományokat, mint a tavalyi online fesztivál során, amikor közel hárommillió forintot sikerült gyűjteni. Az idei bevétel jelenleg 1,5–2 millió között áll – ennyi a kitűző- és ajándéktárgy-eladásokból, egyéni adományokból, valamint a jegyárusításból származó összeg. A beteg gyermekek gyógykezelését támogató alapítvány bevételét a 11996231-06103369-10000001-es számlaszámon lehet gyarapítani. További elérhetőségek és információk a kekmadar.hu-n.

A vendégváró helyszínén már korán gyülekezett a közönség
Fotó: Munkatársunktól

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában