kitüntetés

2021.06.25. 07:00

Rangos díjat kapott három rozé a Kunsági borvidékről

Az idén öt aranyérmet nyertek a rozé-világ­bajnokságra nevezett hazai borászatok. Ebből három jutott a Kunsági borvidékre. Kettő soltvadkerti és egy kiskőrösi borászat öregbítette a hírnevét.

Barta Zsolt

Forrás: shutterstock.com

Fotó: Illusztráció

 

Frittmann János: a kunsági rozék világhírűek
Fotó: Beküldött fotó

A Mondial du Rosé a legjelentősebb nemzetközi rozé­verseny, amelyet 2001 óta minden év áprilisában rendeznek meg Franciaországban, Cannes-ban. Ezen nyert aranyat a soltvadkerti Frittmann Pincészet Néro rozéja, a Font Pincészet Cabernet Sauvignon rozéja és a kiskőrösi Szentpéteri Borpince Kft. CaberNero bora.

Frittmann János, a Kunsági borvidék elnöke a baon.hu-nak elmondta, ma már senki sem kételkedhet abban, hogy a térség az egyik legalkalmasabb arra, hogy kiváló rozékat készítsenek a termelők. Az öt aranyéremből egyet pezsgő kapott, a négy további, rozékat díjazó elismerésből pedig három került a Kunsági borvidék területére.

Font Sándor vadkerti borász azt mondta, hogy 80 hektónyi forgalmi bor készült az aranyérmes versenymintából. Az alapanyagot egy termelőjüktől vásárolják minden évben, ezt dolgozták fel. Érdekességként megjegyezte, hogy kis kiszerelésű gyöngyöző­borukból nemrég az orosz légitársaság is rendelt.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában