ballószög / galériával

2021.06.04. 17:04

Összetartozunk! címmel nyílt kiállítás a Trianoni ünnepségen

Pénteken délelőtt tartották meg a trianoni békeszerződés aláírásának 101. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezést Ballószögön, a Szoborkertnél.

Sebestyén Hajnalka

Az eseményen beszédet mondott Somogyi Lajos polgármester, majd megkoszorúzták a kopjafát. A műsor a szomszédos faluház előtti székelykapunál folytatódott. Műsort adtak a helyi Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai, saját művét előadta Demeter József ballószögi székely író-költő, festő, végül pedig a helyi alkotók műveit bemutató, Összetartozunk! című kiállítást megnyitotta dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat alelnöke.

A tárlat a faluház galériáján tekinthető meg. Kiállító művészek: Vinczéné Kócsó Emília, a Kossuth Lajos Általános Iskola pedagógusa, festő, Ambrus Lajos festőművész, Apró Lajos fafaragó, Demeter József festő. A tárlaton emellett megtekinthetők a tavaly elhunyt helyi festőművész, Gróf Zoltán alkotásai is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában