tisztaság

2021.06.10. 20:09

Nincs már veszélyes hulladék a halasi ipartelepen

Elszállították a veszélyes hulladékot a halasi ipartelepről.

Pozsgai Ákos

Több mint tíz év után megtisztították a Majsai úti ipartelepen található területet a több mint ezer tonna veszélyes hulladéktól. Az ügy hosszú évek óta húzódott, miközben a szemét gazdátlanul hevert, végül a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) írt ki pályázatot az elszállításra.

A telep felszámolását végül tavasszal megkezdték, az elmúlt napokban pedig a NAV bejelentése szerint befejeződött a munka, amely során a különböző vegyi anyagokat tartalmazó hordók kamionokra pakolva, összesen 1200 tonna hulladéktól tisztították meg a területet. A veszélyes anyagok ártalmatlanítása a hulladékmentesítést végző cég felelőssége lesz, amelynek száznyolcvan napja van arra, hogy az elszállított veszélyes anyagok szakszerű kezeléséről gondoskodjon. A munkálatok összköltsége akár több százmillió forint is lehet, ezt egyelőre a NAV megelőlegezi, később azonban behajthatóvá válik a felelősökön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában