program

2021.06.26. 16:07

Nagycsaládosok találkoztak a kiskunhalasi lovasparkban

Idén a Nagycsaládosok Országos Egyesületének Al-Duna Régiójába tartozó Kiskunhalasi Fészekrakó Egyesület látta vendégül a szülőket és gyermekeiket a hagyományos Családi Nap alkalmából. A térségből érkező családok mellett jöttek vendégek többek között Pécsről, Mohácsról, Komlóról, Paksról és Kaposvárról is szombaton a halasi Hirling József Lovasparkba.

Mester-Horváth Nikolett

20210626.Nagycsaládosok Országos Egyesületének Családi Napja, Kiskunhalasi Fészekrakó Egyesület, Hirling József Lovaspark, Mester-Horváth Nikolett, Kiskunhalas, Petőfi Népe, Bács-Kiskun

Fotó: Mester-Horváth Nikolett

Minden család találhatott kedvére való programot a nap folyamán.

A szervezők éltek a helyszín kínálta lehetőségekkel, így a lovak központi szerepet kaptak: volt lovagoltatás, lovarda-bemutatás, lósimogatás és bemutatóval készült a jelenlévőknek a Lovasbandérium.

Ezen túl a kíváncsi természetűek belülről is megcsodálhattak egy tűzoltóautót és felülhettek rendőrmotorokra. Emellett kézműves foglalkozással, arcfestéssel, csillámtetoválással és népi játszótérrel is kedveskedtek a gyerekeknek.

Ilcsik Annamária, a Kiskunhalasi Fészekrakó Egyesület elnöke elmondta, hogy a világjárvány miatt év közben nem tudtak találkozni egymással a családok, ezért nagyon örülnek, hogy most van lehetőségük az egymástól több száz kilométerre élő gyerekeknek és felnőtteknek is együtt tölteniük a szabadidejüket.

Fotó: Mester-Horváth Nikolett

– Mindez nem jöhetett volna létre a rendezvényünket anyagilag is támogató kiskunhalasi önkormányzat, különösen Fülöp Róbert polgármester segítsége nélkül. Ahogy szintén szükség volt ehhez a Merkbau Zrt., a Poly-Pack Kiskunhalas Kft., a Tesco, a Halas Tűzvédelem Kft. és a Mappa Kft. támogatására – mondta Ilcsik Annamária.

Fotó: Mester-Horváth Nikolett

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában