Megérkeztek a legfrissebb megyei koronavírus-adatok

Országos szinten a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 736 387 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 41 417 főre csökkent.

baon.hu

Forrás: Shutterstock / illusztráció

Fotó: Shutterstock

A beoltottak száma 5 431 713 fő, közülük 4 619 877 fő már a második oltását is megkapta. Összesen 91 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 807 775 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 beteg, így az elhunytak száma 29 971 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 736 387 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 41 417 főre csökkent. 241 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 32-en vannak lélegeztetőgépen. A regisztráltak száma 5 millió 424 ezer fő, és 93 százalékuk már megkapta az oltást.

Az oltásoknak és a védelmi intézkedéseknek köszönhetően letörtük a járvány harmadik hullámát. Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon.

Az alapvető védelmi intézkedések még életben vannak:

– Minden olyan helyen továbbra is kötelező a maszk használata, ahol védettek és nem védettek zárt térben találkozhatnak, így a tömegközlekedés során és az üzletekben történő vásárláskor is kötelező a maszk használata.

– A közterületen felállított kivetítőkön a szabadtéri meccsnézés nem minősül rendezvénynek, arra a vendéglátó teraszokra vonatkozó szabályok irányadók. Ennek értelmében védettségi igazolvány nélkül is lehet ott tartózkodni, és élvezni a foci EB-t.

Bács-Kiskun megyében az elmúlt napon 6 új fertőzöttet azonosítottak.

A járvány kezdete óta összesen 39219 fertőzöttet regisztráltak a megyében.

Igazolt Covid-19 fertőzöttek száma megyénként:

Borítóképünk illusztráció.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában