kecskemét / galériával

2021.06.15. 19:55

Maximálisan helytálltak a járvány alatt

Kecskeméten, a Nők a Nemzet Jövőjéért díját kedden három olyan hölgy vehette át, aki a járvány idején a frontvonalban állt a maga szakterületén, a kórházban, az idősek otthonában és az óvodában.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: BUS CSABA

A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület 2007-ben alapította meg elismerését, melyet minden évben az egészségügy, a szociális és a köznevelés területén dolgozó, kimagasló és példaértékű munkát végző hölgyek kaphatják meg. A járványhelyzet miatt tavaly év végén elmaradt a díjátadó, melyet utólagosan kedden tartottak meg a Bozsó Gyűjteményben.

Az eseményen köszöntőt mondott Engert Jakabné, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület elnöke.

– Minden évben olyan hölgyeket tüntetünk ki díjunkkal, akik hozzájárulnak a jövő nemzedékének neveléséhez, helyt állnak a gyógyításban vagy időseket gondoznak, akik felneveltek minket. Az elismerést az egészségügy és a szociális, valamint a köznevelés területéről hárman kapták meg: dr. Sejbenné dr. Patyi Márta, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Kórházhigiénés Osztályának osztályvezető főorvosa, Jancsikné Tóth Andrea, az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Margaréta Otthonának igazgatója, valamint Kőváriné Kis Katalin, a Kálmán Lajos Óvoda intézményvezetője.

Mindhárman a frontvonalban álltak az elmúlt több mint egy évben, a járvány idején. Összefogták a közösségeiket és igyekeztek megfékezni a maguk területén a járvány terjedését. Köszönettel tartozunk a munkáikért!

– hangsúlyozta Engert Jakabné.

Fotó: Bús Csaba

A félbevágott almát formázó, Pálfy Gusztáv szobrászművész bronz alkotását, az oklevelet és a virágcsokrot ünnepélyes keretek között dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester, Lévai Jánosné tanácsnok, az egyesület tagja adta át. A díjazottaknak személyesen gratulált Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét polgármestere.

Az ünnepi műsorban közreműködtek a kecskeméti Bolyai János Gimnázium diákjai énekkel, verssel és tánccal, valamint a Kodály Iskola néptánc szakának tanulói.

Az ünnepségen méltatták a három díjazott életútját. Dr. Sejbenné dr. Patyi Márta 1990 óta dolgozik az egészségügyben, 2007 óta dolgozik a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Kórházhigiénés osztályának osztályvezető főorvosaként. Tavaly a kórházigazgató őt kérte fel a koronavírus járvánnyal kapcsolatos intézkedések koordinálására, meghozatalára, felügyeletére. A megyei kórház részeként működő kalocsai és kiskunfélegyházi kórházak kórházhigiénés irányításán kívül a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban is dr. Patyi Márta látta el az infekciókontroll feladatokat. Személye hozzájárult Bács-Kiskun megyében a COVID-19 járvány lassításához, megfékezéséhez.

Áldozatos, kitartó, precíz, példamutató, magas szakmai színvonalú munkájának köszönhetően a megyei fertőzöttségi adatok országos szinten is kiemelkedően jók, alacsonyan maradtak a járvány első, tavaszi hullámában, illetve egészségügyi dolgozói érintettség sem fordult elő.

A járvány idején mindvégig áldozatos, megterhelő, lelkiismeretes munkát végzett, folyamatosan rendelkezésre állt.

Fotó: Bús Csaba

Jancsikné Tóth Andrea 1994. óta dolgozik a szociális ellátás területén. A Platán Otthonban az értelmileg akadályozott lakókat gondozó osztályon ápolóként kezdett dolgozni. Ezt követően a Margaréta Otthonba került, ahol először az intézmény vezetőápolója, majd igazgatója lett. Munkáját a kezdetektől lelkiismeretesen, kiemelkedő szakmai hozzáértéssel végzi.

Érzékeny az idős ellátottak problémái iránt, igyekszik megérteni őket, és ha szükség van rá hatékonyan képes segíteni. Tevékenységét precizitás, magas empátiás- és rendkívüli segítőkészség jellemzi, feladatait mindig pontosan, figyelmesen látja el.

A járvány miatt kialakult, különösen nehéz időszakban is maximális odafigyeléssel, türelemmel, elhivatottsággal vezeti, védi, támogatja kollégáit, vigyázza az otthon lakóinak biztonságát.

Kőváriné Kis Katalin 1991-ben került Kecskemétre az Egyetértés Utcai Óvodába, mint óvodapedagógus. 2000-ben óvodavezető helyettesként, majd 2001-től óvodavezetőként dolgozott tovább. Az intézmény nevelőmunkájában a vezérlőelve a gyermekek elfogadása, önmagukhoz viszonyított fejlesztése, a gyermekek jogainak tiszteletben tartása volt. 2013-ban megbízott intézményvezetője, 2015-től pedig intézményvezetője lett a 43 óvodai csoporttal működő Kálmán Lajos Óvodának. A szakma iránti elkötelezettségét és felelősségvállalását támasztja alá a számos továbbképzés, amelyen részt vette. Kodály Zoltán városában szívügyének tekinti a zenei nevelést. Ennek jegyében az Egyetértés Utcai Óvodában tehetséggondozást lát el, a zene iránt érdeklődő gyermekeknek heti rendszerességgel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában