kirándulás

2021.06.22. 10:54

Látássérültek jártak a Kiskunsági Nemzeti Parkban

A Kiskunsági Nemzeti Parkban a látássérültek érintéssel ismerkedtek a különböző fa- és cserjefajokkal.

baon.hu

Fotó: Pántya Bea

A Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesületének tagjai látogattak el egy szakvezetéses túrára a Kiskunsági Nemzeti Parkba. Az intézmény honlapjának beszámolója szerint a vak és gyengénlátó emberek máshogy érzékelik a körülöttük lévő környezetet, mint a látók, Schneider Viktornak, a nemzeti park egyik munkatársának gyakorlatilag meg kellett tanulni „együtt látni” velük. A Dunántúlról érkezett csoportot először a Rákosivipera-védelmi Központba kísérték el, ahol a Kárpát-medence legveszélyeztetettebb gerincesének védelméről hallottak. A látogatók a legnagyobb elővigyázatossággal kézben tartott viperát, illetve annak levedlett bőrét is megtapinthatták Halpern Bálint segítségével.

Ezután a Peszéri-erdőben megérinthették a különböző fa- és cserjefajok leveleit és megszagolhatták virágaikat. A kirándulás során bemutatták nekik az ott zajló Oakeylife Peszéri-erdő projektet. A túrát követően a jelenlévők egy kutatási célokra használt beszélgetésen vettek részt, amelynek a nemzeti park oktatóközpontja biztosított helyszínt.

A Rákosivipera-védelmi Központtal is megismerkedtek
Fotó: Pántya Bea

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában