galériával

2021.06.20. 13:48

Karitatív céllal tartottak palacsintasütést a kecskeméti népkonyhánál

Karitatív célú palacsintasütést tartott Rádi Tivadar és családja szombaton a kecskeméti Wojtyla Barátság Központ népkonyhájánál. A szegények annyit ehettek, amennyi beléjük fért. Ötszáz ízletes finomság fogyott el rövid idő alatt.

Sebestyén Hajnalka

Rádi Tivadar és felesége, Sallai Ildikó, valamint lányuk egy mobil palacsintasütő utánfutó „fedélzetén” fogadta a Wojtyla Barátság Központ előtt az ebédelni érkező rászorultakat.

A palacsintaparti híre váratlanul érte a sorsközösség tagjait, a jótékonysági eseményt ugyanis meglepetésnek szánta Farkas P. József, a Wojtyla Ház alapító-igazgatója. Azt azonban sejtették, hogy valami készülőben van, ugyanis az intézmény önkéntesei királyi ruhába öltözve köszöntötték az ebédelőket.

– Csak fesztiválokon sütünk palacsintát, egyszerűen beleszerelmesedtünk ebbe a tevékenységbe – árulta el Rádi Tivadar. – Nem pénzért tesszük, sokkal inkább hobbiból sütjük a palacsintákat, immár három esztendeje. Az ötletet az adta, hogy feleségemmel buzgó fesztivállátogatók vagyunk, és időközben úgy döntöttük, mi is szolgálni szeretnénk valahogy a magyar társadalmat.

Valami finomat, laktatót akarunk nyújtani a fesztiválozóknak, ami ráadásul gyorsan elkészül. Ha időnk engedi, szívesen segítünk másokon, hiszen profilunkba bőven belefér a jótékonykodás, ami csak szándék kérdése, mint minden a világon

– tette hozzá Rádi Tivadar, aki sokak számára ismerős is volt, hiszen az Alföld Áruházban üzemelteti képkeretező vállalkozását, míg felesége gyógypedagógus, logopédus.

A házaspár Gundel minőségű alapanyagokból készíti palacsintáit. Mint elmondták, jó érzéssel tölti el őket a lekváros, fahéjas vagy éppen kakaós finomságra várakozók látványa, mert „imádják, ahogyan majszolják a még tűzforró palacsintáikat”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában