beruházás

2021.06.05. 09:37

Jó ütemben halad a solti sportcsarnok építése

November közepe helyett már a szeptemberi iskolakezdésre átadhatják a solti létesítményt.

Lencsés P. Anna

Épül a solti sportcsarnok Solt Bács-Kiskun Megye Petőfi Népe Lencsé P. Anna 2021/06/04 Major József, Németh István

Fotó: Lencsés P. Anna

Várhatóan már a szeptemberi iskolakezdésre átadják a város új multifunkciós sportcsarnokát, az eredetileg november közepére tervezett időpont helyett. Mint arról már beszámoltunk, a Vécsey Károly Általános Iskola szomszédságában levő beruházás helyét az elmúlt év április végén vette át a kivitelező cég, de az építési munkák csak négy hónap múlva kezdődhettek meg, a kötelezően előírt régészeti feltárás miatt.

Major József, a kivitelező Hun-Bau Holding Kft. cég ügyvezetője elmondta, az épület készültségi foka lényegesen jobb, mint ahogy eredetileg tervezték, ezért folyamatban van a beruházás ütemtervének az átértékelése. Ez, meglátása szerint, a jó munkaszervezés mellett köszönhető a kedvező időjárási körülményeknek is, mivel az enyhe tél lehetővé tette a folyamatos munkavégzést. Pillanatnyilag a befejező szakipari munkákat végzik, a burkolást, festést, szárazépítészetet. Rövidesen kezdődik a külső térburkolás és a kertépítés.

– Iskolakezdésre szeretnénk átadni a solti gyerekeknek ezt a modern, gyönyörű sportcsarnokot. A határidő előtti átadáshoz minden érintett támogatását élvezzük, mind a megrendelőét, mind a tervező, bonyolító csapatét – összegezte az ügyvezető.

Németh István polgármester hozzátette, hogy ebben az évben a solti városközpont képe jelentősen megújul, megváltozik, mivel ezen a területen több nagy összegű beruházás is zajlik. Folyamatban van a Zöld Város projekt, épül a sportcsarnok. Ez utóbbihoz kapcsolódva az önkormányzat két telket is megvásárolt a sportcsarnokkal szemben, ahol jelenleg parkolókat alakítanak ki. Ezek lehetővé teszik majd az új létesítmény és a mellette levő iskola megközelítését.

– A szeptemberre elkészülő, korszerű sportcsarnokban olyan rendezvényeket is meg tudunk majd rendezni a jövőben, amelyekre a befogadóképesség hiánya miatt eddig Solton nem volt lehetőség. Terveink szerint általános iskolánk tanulói iskolaidőben, egyesületeink és a város lakossága pedig a délutáni órákban és a hétvégéken tudják majd különféle sport- és kulturális programokra használni városunk új multifunkciós létesítményét – fogalmazott a városvezető.

Épül a solti sportcsarnok Solt Bács-Kiskun Megye Petőfi Népe Lencsé P. Anna 2021/06/04 Major József, Németh István
Fotó: Lencsés P. Anna

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában