Kecskemét

2021.06.17. 08:12

Ismét élőben találkozhattak egymással a diákszínjátszók

A Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó kecskeméti rendezvényén hosszú idő után ismét személyesen találkozhattak a színjátszó és drámajátszó közösségek a Hírös Agóra Ifjúsági Otthonban.

Sebestyén Hajnalka

Danny Bain amerikai zenész előadása mindenkit lenyűgözött

Fotó: MUnkatársunktól

A napokban megtartott vidám rendezvényről Józsa Kata programvezető adott számot.

– A járványügyi helyzet és az intézkedések nem tették lehetővé, hogy a gyermekszínjátszó közösségek folyamatosan dolgozzanak a tanév során és új előadásokat hozzanak létre. Így a színpadi bemutatók helyett a közösségi játékra, a drámajátékműhely programokra helyeztük a hangsúlyt – jegyezte meg a szakember.

A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával megvalósult műhelyprogramokon három, az előadásokon öt iskola diákjai vettek részt. A megnyitót követően Boldis Anna Kornélia, Józsa Kata és Vass-Eysen Ábel drámapedagógusok tartottak foglalkozásokat.

A Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjainak Pattog a labda című előadását már népes közönség ünnepelte. Ennek előzménye, hogy ősszel videón keresztül, egy pöttyös labdával adták át egymásnak a játék stafétát a gyerekek, ezúttal azonban már a közönség előtt pattogott a labda a Tücsök csoport verses szerkesztett játékában.

A találkozó vendége volt Danny Bain amerikai zenész, mesemondó, akinek különleges előadása az élő zene, a mesemondás és az afrikai kulturális hagyományok ötvözetével vált teljessé.

Danny Bain amerikai zenész előadása mindenkit lenyűgözött
Fotó: Munkatársunktól

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában