galériával

2021.06.27. 15:30

Felújított utcákat adtak át Dunafalván

Dunafalván megújult a Malomköz, Felsőköz és Vörösmarty utcák útburkolata.

Márton Anna

Felújított utcákat adtak át csütörtök délután Dunafalván. A Magyar Falu Program keretében közel 28,5 millió forint értékben megújult a Malomköz, Felsőköz és Vörösmarty utcák útburkolata, összesen 886 méter szakaszon. Ezek átadását tartották a Vörösmarty és a Hunyadi utca sarkán, ahol Arató Béla polgármester a jelenlévőknek ismertette az utóbbi hónapok útfelújításait.

– Nem olyan régen épült meg egy olyan útszakasz állami forrásból, ami szinte minden dunafalvinak egy óriási előrelépés, illetve nemcsak nekik, hanem az ide látogató turistáknak, bajaiaknak és a környékbeli lakosoknak is. A szeremlei bekötőút is megújult egészen a gátőrházig, aki már közlekedett rajta, az megtapasztalhatta, hogy ez egy nagyon nagy előrelépés. Aki mostanában nem járt Dunafalván és most jön el, az bármelyik irányból közelíti meg a településünket, láthatja a fejlődést – mondta beszédében Arató Béla polgármester.

Zsigó Róbert államtitkár hangsúlyozta, ez az esemény is azt bizonyítja, hogy minden kistelepülésen tudnak fejlesztéseket megvalósítani, amitől javul a lakosok életkörülménye. Az elmúlt két évben több mint kétmilliárd forintnyi fejlesztés érkezett a Magyar Falu Program keretében a választó­kerületbe.

– A Magyar Falu Programban idén harmadik alkalommal írták ki a pályázatokat, és folyamatosan pályáznak is a települések.

A bajai térségben 25 településből 24-et érint a Magyar Falu Program, hisz az ötezer fő alatti települések pályázhatnak.

Nagyon sok kisebb projekt, beruházás valósulhatott meg. Sok helyen 2-3-4 vagy 5 millió forintból orvosi eszközöket tudtak vásárolni a rendelőkbe, ami azt jelenti, hogy azon a kistelepülésen élők is megfelelőbb ellátásban részesülhetnek. Tizenöt-­harminc millió forintból újulhattak meg az orvosi rendelők, a községházák, óvodák és játszóterek. Az elmúlt két évben szépültek a települések, fejlődtek. Azt szeretnénk elérni, hogy jobb legyen élni a kistelepüléseken is, az ehhez hasonló útfejlesztések ehhez járulnak hozzá – mondta Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában