KECSKEMÉT / kenyeres dénes

2021.06.14. 10:40

Érmeket vehetett át a jubileumra

A rendszerváltást követően, 1990 nyarán Kéri Kálmán nyugállományú vezérezredes javaslatára és szervezőmunkája révén alakult meg Budapesten a Honvéd Hagyományőrző Egyesület (HOHE). Kenyeres Dénes a szervezet első elnöke volt 1994-ig.

Sebestyén Hajnalka

Kenyeres Dénes aranykeresztet vehetett át

Fotó: Sebestyén Hajnalka

A 30 éves jubileumi ünnepséget 2020 őszén szerették volna megtartani, de a járvány miatt elhalasztották. Az elnökség a jeles évforduló tiszteletére jubileumi emlékkeresztet alapított, arany, ezüst és bronz fokozatban.

A járványhelyzet csökkenése lehetővé tette, hogy a területi szervezetek a közelmúltban már megtarthassák a taggyűléseket. A HOHE kecskeméti területi szervezete a napokban találkozott, ahol az országos szervezet részéről Lévai Miklós nyugállományú alezredes átadta ünnepélyesen az emlékkereszteket. A kitüntetéseket a magyar honvéd hagyományok megőrzéséért és az egyesület érdekében végzett kiemelkedő szolgálataikért kapták meg a tagok.

Jubileumi aranykeresztet vehetett át Kenyeres Dénes nyugállományú alezredes, a helyi szervezet elnöke. Ezüst emlékkeresztet ítéltek meg Burits Pálnak, dr. Károlyfalvi Józsefnek, dr. Kovács Lórántnak, Kristóf Árpádnak, valamint bronz emlékkeresztet Hajagos Csabának, Kemény Gábornak, Kurucz Ferencnek, id. Szeverényi Istvánnak és Szőke Lászlónak.

Kenyeres Dénes aranykeresztet vehetett át
Fotó: Sebestyén Hajnalka

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában