verseny

2021.06.25. 08:43

Dobogós helyen végeztek a halasi diákok

Harmadik helyezést értek el a Kiskunhalasi Felsővárosi Általános Iskola diákjai.

Mester-Horváth Nikolett

Közösségi ökokertészkedést ösztönző ötletével országos harmadik helyezést ért el a Kiskunhalasi Felsővárosi Általános Iskola csapata a Megoldások a holnapért elnevezésű kihíváson.

Hazánkban idén először élhettek a 12-18 éves korosztályú tanulók azzal a lehetőséggel, hogy együtt dolgozzanak a tudomány és a technológia segítségével olyan valós problémákon, amik akár mindannyiunk életére hatással lehetnek. Az EdisonKids és a Samsung közös kihívása során a kritikai gondolkodás, a csoportmunka, a kreativitás és a strukturálatlan problémák megoldása kiemelt szerepet kapott.

Emellett a több hónapos munka során a diákok és a tanárok a hazai tudományos élet kiemelkedő alakjainak mentorálásával fejlesztették projektjüket különböző műhelymunkákon. Az ország egész területéről érkeztek munkák a kihívásra, a zsűri döntése alapján a legjobb nyolc közé egyebek mellett egy zaklatás elleni kezdeményezés, egy robotikai projekt és két otthoni tanulást segítő platform is bejutott. Végül egy környezettudatos, böngészős bővítményt kidolgozó ötlet nyert, az ezüstérmet egy egyedi fejlesztésű exoskeleton (mesterséges, teherhordó külső váz) kapta, a harmadik helyet pedig a Kiskunhalasi Felsővárosi Általános Iskola Children of the Nature (Természet gyermekei) csapatának kezdeményezése érte el.

Cziczelszki Eliza és Gubucz-Király Csenge, nyolcadik osztályos tanulók, valamint felkészítő tanáruk, dr. Kádár Anett olyan iskolai és otthoni ökokertészkedős programot indított útjára, amelyben a fenntarthatóság, talajaink védelme és javítása, az éghajlatváltozás mérséklése és a közösségépítés egyaránt hangsúlyos szerepet kap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában