galériával

2021.06.06. 14:14

Bese Gergő atya is a jánoshalmi fiatalokkal együtt járta a Jerusalema táncot

Az elmúlt szombaton a jánoshalmiak is csatlakoztak a világméretűvé vált népszerű kihívásához, gyerekek és felnőttek együtt járták a Jerusalema táncot a város főterén. Az örömtánchoz csatlakoztak a helyi mentők is, valamint Menyhárt Sándor plébános és az országosan ismert, fiatalok körében olyan népszerű Bese Gergő káplán is, aki a dél-alföldi városkában szolgál.

Pozsgai Ákos

Fotó:

A 2019 végén megjelent, Jeruzsálemhez írt óda és a hozzá koreografált tánc, mostanra a koronavírus-világjárvány elleni küzdelem egyik, ha nem a legnagyobb jelképévé vált. Világméretű kihívássá kerekedett a Jerusalema örömtánc, amely azt hivatott megmutatni, hogy még a nehéz időkben is meg lehet találni a boldogságot.

Jánoshalmán szombat délelőtt tizenegy órára teljesen benépesült a Szent Anna templom előtti Béke tér, ahol kicsik és nagyok közösen járták el a Jerusalema örömtáncot az ismert fülbemászó muzsika és ritmus ütemére, köszönetet mondva az egészségügy minden dolgozójának a koronavírus-járvány visszaszorítása érdekében végzett emberfeletti munkájukért.

A közös táncba bekapcsolódtak a helyi mentőállomás dolgozói is, akikhez csatlakozott Menyhárt Sándor plébános és a médiából országosan is ismert Bese Gergő káplán.

Velük együtt táncolt Czeller Zoltán polgármester is, aki elmondta, hogy a magánkezdeményezéshez csatlakozott az összes helyi óvoda és iskola. A közös tánccal azt is szerették volna megmutatni mindenkinek, hogy jó újra együtt lenni a Covid után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában