galériával

2021.06.20. 12:01

A Vérlovagok javára gyűjtöttek Kalocsán

A Blue Knights családi napja a sürgősségi vérellátást támogatta.

Gábor János

Vezetéstechnikai tréningekkel, Kárpi Róbert kaszkadőrbemutatóival, raliautókkal, felnőtteknek szánt túrával és gyerekprogramokkal színesítette az idén már korlátozások nélkül megtartott családi napját a Blue Knights LE MC motorosklub kalocsai csapata. A nemrég egyesületbe szerveződött, rendvédelmet támogató csoport az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) véradó buszát, illetve a Vérlovagok motorosait is a elcsábította a szombati rendezvényre, a Foktő-Kalocsa-Uszódi Repülőtérre. Az életmentő műtétek esetén mindenkinél gyorsabb sürgősségi vérszállítást végző civil szervezetnek anyagi támogatást kértek az eseményen.

– Tavaly augusztusban Budapesten indultunk el, akkor nagyjából mindenhova szállítottunk Magyarországon, ahol OVSZ-lerakat van – idézte fel kérésünkre Sárvári Zsolt vezetéstechnikai tréner, a Vérlovagok alapító tagja. A motoros berkekben „Mackó” becenéven ismert szakember hozzáfűzte: a fővároson kívül már Debrecenben is működnek és három további régióban, szegedi, pécsi és győri központtal fog még elindulni a szolgáltatásuk.

– Ha valahol azonnali vérpótlásra van szükség, kisebb mennyiségben, akkor azokat visszük motorral, és igyekszünk minél gyorsabban odaérni. Téli időszakban már egy autóval is végeztük ugyanezt a feladatot

– árulta el.

Az egyesület teljesen önkéntesen, anyagi ellentételezés nélkül segíti az OVSZ munkáját: a tagok saját szabadidejüket feláldozva vállalnak heti egy-egy, 24 órás ügyeleteket, és ha riasztás érkezik az OVSZ-től, rohamtempóban, megkülönböztetett jelzéssel viszik a vért azokra a helyszínekre, ahol szó szerint perceken múlhat az emberélet. A céljuk a teljes, non-stop ellátás megvalósítása minden regionális OVSZ-igazgatóság területén. Az önkéntes életmentők munkájának további részleteit és az alapítvány adatait a verlovagok.hu oldalon lehet megismerni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában