kitüntetés

2021.06.17. 12:26

A leginnovatívabbak közé került a halasi kórház

Családbarát Kórházi Innovációk Járvány Idején díjat vehettek át a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház a Szegedi Tudományegyetem Oktató Kórháza Szülészet-nőgyógyászati Osztálynak munkatársai a Magyar Kórházszövetség Kongresszusán.

Pozsgai Ákos

Forrás: Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom

Fotó: Picasa

A COVID-19 globális vírusjárvány a hazai egészségügyi ellátórendszert soha nem látott feladatok elé állította. Egyik napról a másikra kellett új megoldásokat átültetni a gyakorlatba. A kihívások és az extrém leterheltség ellenére mégis jutott idő és energia innovatív és családbarát megoldások, jó gyakorlatok megvalósítására. Ebben is megnyilvánult a magyar egészségügyben dolgozók igazi odaadása, szakmai hozzáértése.

A Magyar Kórházszövetség és a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom tavasszal kiírt közös pályázatára 18 kórház nevezett be, ezek közül a zsűri négy innovációt díjazott.

A versengés nem várt érdeklődést hozott a nyilvánosság körében, több mint tízezer közönségszavazat érkezett a projektekre. Ezek között több, a koronavírus-járvány alatti beteg-hozzátartozói kapcsolattartást segítő, és szülésre felkészítő megoldás is volt.

A nyerteseket a Magyar Kórházszövetség XXXIII. Kongresszusán díjazták, minden egyes pályázat tükrözte azt a szellemiséget, amit a kiírók kerestek: az emberség, empátia és kreativitás egyaránt tetten érhető volt a beküldött anyagokban

– közölte Ujvári Enikő, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom alelnöke.

Április folyamán több mint tízezren szavaztak a beérkezett 18 pályázatra. Ezek alapján az első három helyen végzett intézmények közönségdíjat és támogatói jutalmakat kaptak: MRE Bethesda Gyermekkórháza, a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet (GOKVI), valamint a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház SZTE Oktatókórháza Szülészet-nőgyógyászati Osztálya is.

Fotó: Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában